I januar 2013 besøgte Københavns Kommune og Copenhagen Capacity 7 amerikanske virksomheder i Silicon Valley for at markedsføre hovedstadsregionens kompetencer og testmuligheder inden for smart city-teknologier. Det har mundet ud i en aftale med amerikanske Cisco

I 2013 besøgte et corporate team fra Cisco København. Nu er holdet tilbage igen. Denne gang for at indgå et partnerskab med Københavns, Albertslund og Frederikssund Kommune om forskning i og udvikling af morgendagens digitale infrastruktur, the Internet of Everything. Målet er at styrke de fremtidige tilbud til borgerne og samtidig støtte de københavnske klimamål.

- København er blandt de allerbedste, når det kommer til grønne løsninger, og aftalen viser, at bæredygtighed direkte kan være vejen til øget økonomisk vækst. I København og hovedstadsregionen vil vi de næste år teste og udvikle løsninger med intelligent gadebelysning, grønne bølger i trafikken for for eksempel busser og cyklister og energibesparende teknologi i både kontorbyggerier og private hjem. De innovative og grønne løsninger vil øge livskvaliteten for københavnerne og samtidig skabe vækst og arbejdspladser, siger overborgmester Frank Jensen.

NB! Byens Ejendom afholder seminaret: Styring af bygge- og anlægsprojekter - økonomisk optimering. Seminaret afholdes d. 24. september 2014.

Aftalen mellem København, Albertslund, Frederikssund og Cisco indeholder en række teknologiske løsninger, der skal forbedre servicen til borgerne og hjælpe byen med at nå sit mål om CO2-neutralitet i 2025. Ved at bruge the Internet Everything-strategier med flere eksisterende og radikalt nye løsninger til Albertslund og Københavns Kommune, kan flere af byens løsninger såsom udendørs lys, parkering, mobiltjenester, signalsystemer, kiosker, lokationsbaserede tjenester, sensorbaseret skybrudssikring, fysisk infrastruktursmonitorering og kontrol, intelligente energinet-ydelser blive udviklet, valideret og skaleret - alt samlet på ét netværk.

Det annoncerede partnerskab indebærer også, at Cisco investerer penge, tid og eksperter i hovedstadsområdet. Hensigten er, at både København og Cisco skal lære af hinanden og sammen med andre kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i hovedstadsområdet udvikle nye produkter, løsninger og muligheder. Samtidig har Cisco annonceret en global fond på 150 millioner dollars, svarende til 850 millioner kr., til at hjælpe med at fremskynde start-ups og økosystemer omkring ”the Internet of Everything”.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

- The Internet of Everythings data revolution er nu vedtaget i København, som i forvejen er en af Europas mest innovative byer. Byen har en ambitiøs, grøn vision og danner den perfekte ramme for et grønt laboratorium. Projekterne i og omkring København vil fungere som forgangseksempler, der tilfører øget effektivitet, omkostningsbesparelser og bæredygtighed, som andre byer rundt om i verden kan genbruge. I dag er kun 1 procent af alle de ting der er i vores omgivelser, forbundet til netværket. Ved at forbinde verden på den måde kan vi skabe økonomisk værdi for 4,9 billioner dollars i den offentlige sektor på verdensplan, hvoraf de 3 billioner dollars realiseres i kommuner, udtaler Wim Elfrink, Ciscos Executive Vice-President, Industry Solutions and Chief Globalisering Officer.

Udover aftalen med København er Cisco i gang med lignende projekter i blandt andre Barcelona, Amsterdam, Chicago og Hamborg.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter