Blandt 76 ansøgere er C.F. Møller udpeget som endelig vinder af konkurrencen om en 50.000 kvm stor udvidelse af det tyske miljøministerium i Berlin.

I alt 76 søgte om at blive prækvalificeret og i alt 25 arkitektvirksomheder – 23 tyske, en schweizisk og en dansk - blev udvalgt til at give deres konkrete forslag til, hvordan udvidelsen af det tyske miljøministerium beliggende i Berlin-Mitte skal se ud.

C.F. Møller Architects blev ecember 2019 udpeget som delt vinder af konkurrencen. Den anden udpegede vinder var JSWD Architekten fra Köln. Siden bearbejdede begge firmaer deres forslag, og C.F. Møller Architects har nu fået tildelt opgaven som vinder af udbuddet.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 10. marts 2021.

- At vinde den internationale konkurrence til et så væsentligt projekt i centrum af Berlin er både en stor ære samt et stort skulderklap til de værdier og kvaliteter, vi gerne vil tilføre i byudvikling og arkitektur generelt, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects og ansvarlig for projektet sammen med sin partner- og arkitektkollega Michael Kruse.

Den 50.000 kvm store udvidelse af ministeriet er indpasset på en trekantet byggegrund omkranset af det eksisterende miljøministerium og Abgeordnetenhaus, Berlins delstatsparlament, og indfrier særligt høje krav til bæredygtighed og udendørsfaciliteter midt i Berlin.

Det har C.F. Møllers projekt omsat til et byggeri i trækonstruktion og natursten med integrerede solceller i facaden og fokus på dagslys og grønne fællesarealer som en ny og dynamisk nyfortolkning af den eksisterende karré.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS