Castellum har erhvervet samtlige aktier i Norrporten for 8,4 milliarder kr. samt 23,4 millioner Castellum-aktier til en værdi af 2,5 milliarder kr., hvilket samlet svar til en pris på 10,9 milliarder kr.

Inden købet havde Castellum erhvervsejendomme i byområder i Sverige og Danmark til en samlet værdi af 36,5 milliarder kr.

NB! Butiksmarkedets udvikling 2016-2026. Konferencen afholdes d. 19. april 2016.

Nu styrker Castellum med overtagelsen af Norrporten sin tilstedeværelse i Stockholm, København, Helsingborg, Örebro og Jönköbing og forøger værdien af sin samlede ejendomsportefølje til 57,6 milliarder kr.

- Med erhvervelsen styrker vi vores position som en af Sveriges førende ejendomsudviklere og -forvaltere med fokus på kunden lokalt. Målsætningen vil fortsat være en årlig tilvækst i forvaltningsresultatet på 10 procent med uforandret lav finansiel risiko, siger administrerende direktør i Castellum, Henrik Saxborn.

NB! Udvikling af butikscentre for 3,9 milliarder. Konferencen afholdes d. 27. september 2016.

Sælgerne er Andra AP-fonden og Sjätte AP-fonden, og Castellum finansierer den kontante betaling på 8,4 milliarder kr. gennem en garanteret aktiemission, hvor hentes 5,2 milliarder kr. og gennem nye og eksisterende kreditfaciliteter med 3,2 milliarder kr.

Castellum har nu 689 ejendomme, som omfatter 4,6 millioner kvm. Alene i Øresundsregionen har Castellum 88 kontor- og butikejendomme samt 44 lager- og industriejendomme med et samlet areal på 929.000 kvm og en værdi af 13 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS