Familiedrevet campingplads, som hører under Saltø Gods, ønsker mulighed for at opføre 60 hytter.

Ifølge Carl Christian von Schell-Plessen, som ejer campingpladsen De Hvide Svaner, er der et stort uudnyttet turistpotentiale i Næstved og Karrebæksmindeområdet. Derfor har campingpladsen nu sat gang i planerne om 60 nye helårshytter. Det skriver SN.dk.

- Målet er, at endnu flere turister finder vej til kommunen, og derfor kan vi kun bifalde planerne, siger udvalgsformand Tina Højlund Pedersen (S), som er formand for Plan og Erhvervsudvalg i Næstved Kommune.

Plan og Erhvervsudvalg godkendte den 6. september 2021 at sende et lokalplanforslag for den planlgte udvidelse i 6 ugers offentlig høring.

Lokalplanforslagets formål er at give mulighed for at udvikle campingpladsen De Hvide Svaner, så pladsen i højere grad imødekommer efterspørgslen på forskellige overnatningsmuligheder. Forslaget giver mulighed for etablering af 60 campinghytter inden for 3 forskellige delområder.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Der er ikke tale om en arealmæssig udvidelse af campingpladsen, men planlægning for mulighederne på den eksisterende campingplads. Det forventes, at der ikke vil komme yderligere belastning/benyttelse af området og omgivelserne i højsæson, men det forventes, at der vil være større belægning forår og efterår, da der vurderes at være større efterspørgsel på overnatning i hytter end i telte om foråret og efteråret.

Campingpladsen De Hvide Svaner ligger langs den vestlige side af Karrebæk Fjord. Campingpladsen blev etableret i 1971 på gården Nybros jorder ned til fjorden og er siden udvidet op mod Karrebækvej. I løbet af 1970’erne er Nybro blevet indrettet til kro.

Campingpladsen og kroen med friarealer har en udstrækning på 150.000 kvm, og campingpladsen er indrettet med 480 campingenheder, heraf 10 hytter. De Hvide Svaner Camping har årligt 10.000 gæster, hvilket svarer til 80.000 overnatninger.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter