Byrådet i Skanderborg har sendt en lokalplan for Langvad Bakker i høring. Planen lægger op til, at der kan opføres 50 boliger i varierende størrelse og en daginstitution, der i første omgang får plads til 80 børn.

En ny lokalplan skal give mulighed for 50 boliger i 1. etape af udviklngen af Langvad Bakker i Låsby. De forventes opført over de kommende 4-5 år. Siden kan yderligere 20 boliger komme til, og når området er helt udbygget vil der være op mod 250 boliger i Langvad Bakker. Dermed bliver Langvad Bakker et af de største byudviklingsområder i Skanderborg Kommune.

Der bliver en stor variation i udbuddet af boliger. 4 ud af 10 boliger skal opføres som noget andet end traditionelle parcelhuse. Det kan være bofællesskaber, mindre rækkehuse eller lignende.

Rammerne for valg af byggematerialer bliver også lidt videre end de traditionelt har været. Det bliver nemmere at bygge bæredygtigt. Eksempelvis lægger lokalplanen op til, at solenergipaneler må anvendes som facademateriale, hvis de kan integreres naturligt i facaden.

Vejle: De store investeringer. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

Når Langvad Bakker er helt udbygget, kommer det grønne område til at ligge centralt i den nye bydel. Det er tanken, at det vil blive grøn oplevelse i sig selv at færdes der, men også at det kommer til at give bedre adgang til de skønne naturområder langs Lyngbygård Ådal.

- Der er arbejdet en del med klima- og bæredygtighed i den her lokalplan, og på den måde er den med til at udstikke retningen for kommende planer med samme formål. Med planen åbnes der op for, at der kan bygges i mere bæredygtige materialer, og så er der givet plads til natur og biodiversitet i en skala som vi sjældent har set her i kommunen, fortæller Formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF).

Området ligger på kanten af byen nord for Klanghøj og institutionen Børnehuset Viften, og eksisterende anvendelse er landbrug med dyrkede marker. Halvdelen af området er allerede udlagt til byudvikling i kommuneplanen.

Der er tale om et areal på 200.000 kvm, hvor godt 70.000 kvm udlægges til boliger og offentlige formål, mens godt 130.000 kvm udlægges til rekreativt område. Lokalplanen forventes endeligt vedtaget midt i 2023.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter