Den husleje, der er er opkrævet af KU for en række konkrete lejemål, er korrekt fastsat, fastslår den interne statslige voldgiftsret.

Den interne statslige voldgiftsret gav i dag Bygningsstyrelsen medhold i, at den husleje, der er er opkrævet af KU for en række konkrete lejemål, er korrekt fastsat. Voldgiftsretten har dermed afgjort, at der ikke er grundlag for at nedsætte lejen ved en nedsættelse af det politisk fastsatte afkastkrav, som ligger til grund for huslejefastsættelsen.

Voldgiftsretten har dermed slået fast, at det afkastkrav - og dermed husleje - som var gældende indtil 2020, er fastsat af Folketinget og ikke kan ændres med bagudrettet virkning. Voldgiftssagen var anlagt af Københavns Universitet.

Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 15. september 2022.

- Samlet set er jeg er tilfreds med voldgiftskendelsen, som bekræfter, at Bygningsstyrelsen har opkrævet leje korrekt efter de regler, som er fastlagt af Folketinget. Jeg håber, at Københavns Universitet nu anerkender, at Bygningsstyrelsen administrerer korrekt, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Kristian Lyk-Jensen.

Afgørelsen ligger i forlængelse af voldgiftsrettens delkendelse den 20. maj 2020, hvor Bygningsstyrelsen fik medhold i, at huslejen for Københavns Universitets lejemål skal fastlægges omkostningsbaseret, det vil sige ved et fast afkast af lejemålets genopførelsesværdi.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedring. Kurset afholdes den 3. februar 2022.

Derfor håber Bygningsstyrelsen, at der nu er sat punktum i sagen.

- Vi håber, at Københavns Universitet nu tager afgørelsen til efterretning, sådan at to statslige institutioner ikke skal bruge flere skattekroner på advokater. Det er derudover vores opfattelse, at den reform af huslejeordningen, der blev gennemført i 2020, hvor huslejen blandt andet blev nedsat med cirka 20 procent betyder, at huslejen for universiteternes bygninger er konkurrencedygtig og samtidig sikrer, at der er gode vilkår for universiteterne, uanset hvor i landet universiteterne er placeret, siger Kristian Lyk-Jensen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032