Tirsdag eftermiddag 14. maj 20198 blev byggeriet af NIDO | danmark ved det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning sat i gang. Projektet opføres som OPP med lokal virksomhed som totalentreprenør.

NIDO | danmark, det kommende forsknings- og uddannelsescenter i tilknytning til supersygehuset i Gødstrup, er nu under opførelse. Første spadestik blev taget tirsdag 14. maj over middag af regionsrådsformand Anders Kühnau.

På talerlisten ved den historiske begivenhed var naturligvis også Herning Kommunes borgmester Lars Krarup.

- Vi sætter i dag gang i et af de mest markante og ambitiøse byggerier i Midt- og Vestjylland nogensinde. NIDO | danmark bliver en kæmpe drivkraft, når det handler om at tiltrække viden, vækst og kvalificeret arbejdskraft til hele det midt- og vestjyske område, sagde Lars Krarup blandt andet i sin tale.

NB! Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. juni 2019.

Mange er gået sammen om projektet
NIDO | danmark koster 142,8 millioner kr. at opføre. Finansieringen er kommet i hus takket være et offentligt-privat samarbejde med økonomisk opbakning fra Region Midtjylland, 6 kommuner i området og det lokale erhvervsliv. Herning Kommune har alene givet 20 millioner kr..

På NIDO | danmark vil der blive forsket i de store folkesygdomme på højt, internationalt niveau. Samtidig vil der blive uddannet sundhedspersonale og udviklet nye velfærdsløsninger.

Centret skal efter planen tages i brug samtidig med supersygehuset i 2020. NIDO | danmark vil til den tid være i 2 etager, og centrets 5.000 kvm vil byde på blandt andet laboratorier, biobank, undervisningslokaler, konferencefaciliteter og forsker- og ph.d-kontorer.

Herning-virksomheden KPC er totalentreprenør på projektet.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter