I starten af efteråret 2016 sættes der efter planen gang i byggeriet af boliger i Aarhus, som får udsigt til Herning. Boligtårnet, der skal erstatte Hotel La Tour, kommer til at rage 185 meter op over havoverfladen.

Byrådet i Aarhus valgte den 3. februar 2016 at sende planen om et 95 meter højt boligtårn med 311 boliger fordelt på 22.670 kvm på Randersvej 139 i offentlig høring.

Det er arkitekterne fra 3XN, der har sat stregerne til det halvcirkelformede boligbyggeri, der gradvist vokser i højden fra 7 etager tættest på Randersvej, inden det kulminerer med 31 etager længere inde på grunden, som ligger 90 meter over havets overflade.

NB! Aarhus investerer 81 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 9. marts 2016.

At dømme på den entusiasme, der blev udtrykt fra byrådspolitikene på tværs af alle partier, er det vanskeligt at forestille sig, at lokalplanen for projektet ikke vil opnå endelig godkendelse. Fra alle partier blev der dog udtrykt ønske om, at der sikres offentlig adgang til en af bygningens øverste etager. Enhedslisten lagde op til, at det skal være et krav fra kommunens side, hvis byggeriet skal godkendes, men så langt vil man ikke gå hos Venstre.

- Vi vil ikke i Venstre sige, at der SKAL være det, men blot henstille til, at der er en mulighed for det, lød det fra Venstre Gert Bjerregaard, som påpegede, at der allerede er en dialog i gang med investoren om at sikre offentlig adgang til bygningen i form af eksempelvis en restaurant på toppen.

NB! Jylland: Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 6. april 2016.

Det er Jens Richard Pedersen, ejer af Hotel La Tour, som stadig er i drift, der står bag boligprojektet, og han medgiver over for Århus Stiftstidende gerne, at udsigten fra toppen af bygningen bliver noget særligt.

- Har du en god kikkert, vil du kunne sidde og følge med i, hvad der foregår i Herning eller Randers, siger han til avisen og oplyser i samme ombæring, at han forventer, at få byggetilladelsen inden den 1. juli 2016, hvorefter spaden kan stikkes i jorden i starten af efteråret 2016.

Lejlighederne vil blive prissat, så de også er tilgængelige for studerende, mens der i den øvre del af tårnet skabes større lejligheder, som henvender sig til beboere med en lidt højere indkomst.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS