Byggeriet af 4 punkthuse med i alt 118 lejligheder til udlejning på Møllevangs Allé 157 i Aarhus er netop sat i gang med nedbrydning af 3 bygninger på grunden. Bygherre Olav de Linde fra Ejendomsselskabet Olav de Linde glæder sig over, at byggeriet kan begynde blot et år efter, at de første 272 lejligheder stod klar til indflytning.

I september 2020 skal 118 lejligheder på Møllevangs Allé i Aarhus Nord stå klar til at tage imod nye beboere. Byggeriet er anden og sidste del af Ejendomsselskabet Olav de Lindes lejlighedsbyggeri Nabolaget, som vil huse i alt 390 lejelejligheder, når det står færdigt.

De første lejligheder var klar til indflytning fra slutningen af februar 2018 og månederne frem. Nu, et år senere, begynder nedbrydningen af 3 bygninger, der tidligere har huset Aarhus Produktionsskole. Det skal give plads til de nye punkthuse.

- Et år efter at de første beboere fik nøglerne til deres lejligheder, sætter vi igen maskiner på grunden på Møllevangs Allé. Det er fantastisk. For vi glæder os til, at Nabolaget de kommende år vil få sin rette identitet i byrummet, når de fire nye punkthuse står færdige, så endnu flere kan flytte ind i skønne hjem bygget med kvalitetsmaterialer og med adgang til grønne områder mellem alle bygningerne til hygge, motion eller afslapning, fortæller bygherre Olav de Linde, som er grundlægger af Ejendomsselskabet Olav de Linde.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

I første del af Nabolaget blev 2 af bygninger opført som højhuse på 14 etager, mens det tredje blev opført som et punkthus på 6 etager. De kommende 4 punkthuse bliver opført som én bygning på 6 etager, én på 4 etager og 2 bygninger på 3 etager. De 4 punkthuse opføres i samme byggestil som bygningerne fra 1. etape med facader opført i grågrønne teglsten, store vinduespartier og altaner på cirka 7 kvadratmeter med rækværk i glas.

Tager de gode erfaringer med fra første del
Naturen og grønne udendørsarealer er en stor del af Nabolaget, og når de kommende bygninger står færdige i landskabet, skal naturen især bruges til at binde bygningerne sammen. Det gøres ved at lave grønne oaser, der skal kombineres med græsplæner, ege- og fyrtræer, forskellige buske, hække og trædefliser i natursten mellem bygningerne samt græsarmering på de udendørs parkeringspladser.   

Indvendig går de samme naturlige kvalitetsmaterialer igen fra første etape af lejlighedsbyggeriet, og det er der en særlig grund til.

- Gennem det seneste år, hvor Nabolaget har været beboet, har vi oplevet en rigtig positiv stemning om lejlighederne, deres indretning og kvalitet. Især har vi hørt godt om de massive trægulve, rå murstensvægge, naturstenene i badeværelser og i fælles gangarealer. De gode erfaringer tager vi selvfølgelig med videre i det nye byggeri, uddyber Olav de Linde.

Lejlighedernes størrelse er 50-60 kvm, og udlejningen begynder cirka et halvt år før, lejlighederne står færdig. Dansk Boligbyg stod for at opføre de første 3 bygninger af Nabolaget, og Ejendomsselskabet Olav de Linde har også valgt Dansk Boligbyg som hovedentreprenør på byggeriet af etape II. Fra april 2019 påbegyndes udgravningen og etablering af kælder og parkeringskælder.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.