På en 2 millioner kvm grund bygger Bestseller-koncernen og Better Energy nu et solanlæg der kan give strøm til 127.000 husstande.

Det nye solanlæg i Bur ved Holstebro har en kapacitet på over 200 MW.

Det danske energiselskab Better Energy udvikler, bygger og driver solanlægget, mens Heartland bliver ejer af anlægget.

50 procent af solenergien er allerede solgt til Heartland-datterselskabet Bestseller. Denne energi svarer til 100 procent af Bestsellers globale elforbrug til ejede og betjente bygninger. 

Foruden Bestseller vil Normal og navnet.com også købe den nye grønne strøm.

- Det er ikke kun størrelsen på det nye solanlæg, der er banebrydende, men det er også det faktum, at solanlægget vil give Bestseller, Normal og nemlig.com ny subsidiefri grøn elektricitet. Dette er den næste fase i grøn overgang, når virksomhedernes valg af ny grøn elektricitet er den direkte grund til udbredelsen af ny vedvarende energi, siger administrerende direktør for Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær.

I 2018 annoncerede Bestseller Group sin Fashion FWD-strategi, hvor bæredygtighed er blevet gjort til et centralt fokus i deres forretning. Et af de vigtigste initiativer i strategien er at drive deres operationer med 100 procent vedvarende energi.

- Det er vigtigt for os, at vores energi ikke kun er grøn, men også ny og tilskudsfri, siger Lise Kaae fra Heartland.

Solanlægget vil blive bygget på konventionelt dyrket landbrugsjord, der omdannes til økologisk landbrug. 

- Under solanlægget vil der blive etableret permanent græs- og urtegrævationsdækning i form af organisk kløvergræs, dele af de ubebygede områder bliver sået med blomsterfrø, og pesticider vil ikke længere blive brugt på landområdet, siger Rasmus Lildholdt Kjær og fortsætter:

Opførelsen af solanlægget påbegyndt her i august 2020. Solprojektet er færdigt og producerer energi til elnettet i sommeren 2021.

På grund af systemets størrelse vil solanlægget være det første i Danmark, der er direkte forbundet til det elektricitetsoverførselsnet, der transporterer elproduktion til forbrugerområder i Danmark. Forbindelsen oprettes på den danske offentlige forsyningsstation (Energinet) transformatorstation i Idomlund i foråret 2021. 

 

 


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder