Nu er der en sikker og langtidsholdbar løsning til de mange ejendomme, hvor der er givet tilladelse til at bygge 1-2 etager mere på – og hvor en traditionel konstruktion ville være for tung.

SkanDek etageelementer med stål gør det muligt at få en lettere konstruktion, der samtidig er stærk. Dermed kan der etableres 1-2 etager mere på toppen uden, at der skal foretages forstærkninger af bygningen eller af fundamentet. En DTU-rapport dokumenterer endda, at det er et bæredygtigt valg.

- Vores konstruktion er på grund af den lange levetid mere bæredygtig end ved brug af træ, fortæller Peehr Svensson fra SkanDek.

- Vi bruger betydeligt mere energi i starten, hvor produktet fremstilles, men til gengæld holder stål i mere end 100 år – hvor der kan blive brug for at udskifte trækonstruktioner efter 40-50 år. Dertil kommer, at stålet kan tages ud af bygningen og smeltes om til nyt. Et skridt mod den cirkulære økonomi, som er et af byggeriets vigtigste mål i fremtiden, uddyber han.

Træ til etagebyggeri og rækkehuse - nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Løsningen fra SkanDek er specielt egnet, når der er brug for lette konstruktioner. Stålet i etageelementerne giver mulighed for et stort spænd og dermed større fleksibilitet. Ved et spænd på 10,80 meter er vægten eksempelvis blot 56 kilo per kvm. Samtidig er monteringstiden kort, og elementerne kan leveres med udsparing, eksempelvis trappegennemføring.

Dimensionering udføres efter de gældende danske normer i D5409, DS410, DS412 og DS446. Når elementer tilpasses med for eksempel trappehuller, udføres der en individuel dimensionering.

Etageelementerne kan udføres, så de opfylder brandkravene i BR95. Kræves der ekstra brandmodstand, kan B530 og B560 overholdes ved montering af særlig brandbeskyttelse.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked