By & Havn har solgt 63.800 kvm byggeret til 4 forskellige investorer og forhandler om salg af yderligere 23.200 kvm byggeret på Teglholmen.

Teglholmen ligger i Københavns Sydhavn mellem Sluseholmen og Enghave Brygge. By & Havn ejer Teglholmens østlige del, og på det knap 60.000 kvm store areal kan der bygges 80.000 kvm primært boliger. Hertil kommer mulighed for at bygge 7.000 kvm på nyetablerede pierer langs Teglholmens østkaj – i alt altså 87.000 kvm byggeret.

I alt kan By & Havn nu offentliggøre, at selskabet har solgt 63.800 kvm byggeret til 4 forskellige investorer. De resterende kvm i området er alle under forhandling. Tidligere har By & Havn solgt en grund til Københavns Kommune, som er ved at bygge en folkeskole i området.

NREP har i samarbejde med Agenda Property udviklet et boligprojekt, som omfatter 137 boliger og et erhvervslejemål med et samlet areal på 15.000 kvm samt en kælder til blandt andet parkering. Projektet er designet af Danielsen Architecture og bliver opført af V8 Construction. Byggeriet påbegyndes i starten af 2015.

REKA Gruppen og KPC har sammen udviklet et boligprojekt, som omfatter 152 boliger med et samlet areal på 16.000 kvm samt kælderparkering. Projekt og grund er solgt til investeringsselskabet West Coast Real Estate II. Projektet er tegnet af Holscher Nordberg og byggeriet påbegyndes i starten af 2015.

NB! Udvikling af Islands Brygge for 4 milliarder. Konferencen afholdes d. 22. januar 2015.

Obel-LFI Ejendomme har i samarbejde med Agenda Property udviklet et boligprojekt på 200 boliger med et samlet areal på 21.000 kvm inklusiv 400 kvm publikumsorienteret serviceerhverv. Obel-LFI Ejendomme er et joint venture mellem C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest. Projektet er designet af Danielsen Architecture og bliver opført af V8 Construction, som netop har igangsat spunsearbejderne. Endeligt bygger Arkitektgruppen 11.800 kvm boliger - svarende til 100 boliger.

Samtidig har der netop været licitation på et udbud som totalentreprise for selve byggemodningen i området. Når aftalen er helt på plads med totalentreprenøren, begynder anlægsarbejdet på områdets infrastruktur.

- Naboen Sluseholmen er en meget vellykket bydel med sin store variation i facaderne og maritime stemning. Folk er forståeligt nok glade for at bo her med udsigt til havnebassinet og kanalerne og blandt andet med Havnebadet Sluseholmen lige udenfor døren. Teglholmen får samme karakter, og den kommende folkeskole vil gøre de 2 kvarterer endnu mere komplette. Anlægsarbejdet af infrastrukturen og byggeriet af boligerne går snart i gang, og aktivitetsniveauet viser selvsagt, at der er godt gang i byudviklingen på teglholmen, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

NB!  Milliardinvesteringer i parkering 2014-2025. Konferencen afholdes d. 25. februar 2015.

Over en 3-årig periode fra begyndelsen af 2015 vil By & Havn anlægge infrastruktur i den nye kanalby. Der skal etableres nye forsyningsledninger, anlægges vej, plads, 4 nye broer, diverse træbrygger, udgraves kanaler og et bassin samt anlægges 7 nye pierer ud fra kajkanten. Samtidig vil der være rift om pladsen, da adskillige private grundejere kommer til at bygge i området mere eller mindre samtidig.

En del af området er faktisk allerede ved at tage form, da bassinet foran Sydhavnsskolen er i fuld gang med at blive udgravet, ligesom halvdelen af den kommende centrale bydelsplads foran det nyopførte boligbyggeri ’Bolværket’ er ved at være færdig. På den måde kan allerede nu få et lille glimt af, hvordan fremtidens Teglholmen kommer til at se ud.

Københavns Kommune forventer på sigt, at den nye bydel vil få 19.500 indbyggere. De kan i 2023 se frem til at blive betjent at den 8,6 milliarder kr. dyre Sydhavnsmetro, som får stationer på Fisketorvet, Frederiksholmsløbet, Slusen, Mozarts Plads og ved Ny Ellebjerg.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS