By & Havn har netop fremlagt halvårsregnskab, som viser, at selskabet er på vej til at nedbringe gælden for 6. år i træk.

Byggeriet i København har ikke ligget stille på trods af coronapandemien, og interessen for fortsat at investere og udvikle i hovedstaden er fortsat høj. Derfor udtrykker By & Havn tildfredshed med et resultat i 1. halvår 2021 på 1,4 milliarder kr. Ser man bort fra markedsværdiregulering af gælden lander resultatet på 1,04 milliarder kr.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

- Ikke alene lander By & Havn et af de bedste resultater i selskabets historie, som er med til at nedbringe gælden for sjette år i træk, men samtidig kan vi nu fremvise en positiv egenkapital, hvis man ser bort fra effekter fra markedsværdiregulering af gæld. Det synes jeg er en milepæl, der er værd at bemærke, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Det gode resultat skyldes primært værdiregulering af værdien på selskabets byggeretter, herunder blandt andet de nye udviklingsområder ved Fælledby og Stejlepladsen, hvor lokalplanerne er godkendt og områderne derfor kan medtages i resultatet.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

Det gode resultat for 1. halvår af 2021 har naturligvis påvirket selskabets egenkapital positivt, der ved udgangen af halvåret udgør -1,52 milliarder kr. Korrigeret for dagsværdireguleringer af gæld, der vil blive ført tilbage til resultatet i takt med lånenesind frielse, udgør egenkapitalen 735 millioner kr. Hvis man ser bort fra markedsværdiregulering af gælden, er selskabets egenkapital dermed positiv for første gang siden selskabets stiftelse.

By & Havn forventer samtidig salg af andre byggeretter for mere end 1 milliard kr. i 2021.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

Samtidig med forberedelse af kommende byudviklingsområder er udvikling og salg af byggeretter i Ørestad og Indre Nordhavn fortsat på tidligere års høje niveau. I 1. halvår af 2021 er der i alt solgt byggeretter for 1,3 milliarder kr. Salgene resulterede i en avance på 683 millioner kr.

I 2020 blev der solgt byggeretter for 1,18 milliarder kr. På nuværende tidspunkt ventes, at det samlede salg i strategiperioden 2020-2023 vil udgøre 3,9 milliarder kr. Strategimålet for perioden er på 3,4 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030