Et nyt Museum Jorn placeres enten vest eller øst for Rådhuset, og Søvej flyttes væk fra søbredden og ind mod byen. Sådan lyder det fra bedømmelsesudvalget bag arkitektkonkurrencen for Søfronten og Havnen i Silkeborg.

Udviklingen af en samlet masterplan for Søfronten og Havnen er nu et skridt nærmere. Bedømmelsesudvalget med borgmester Steen Vindum for bordenden peger på, at et fremtidigt Museum Jorn skal placeres enten vest eller øst for Rådhuset, hvor der i dag er parkering. Udvalgets favorit er en placering vest for Rådhuset, da det skaber en direkte forbindelse mellem Søfronten og bymidten.

Desuden peger udvalget på, at Søvej flyttes væk fra Søbredden og bag om Rådhuset, så der skabes et grønt byrum fra Søbredden til byen med plads til såvel kulturelle aktiviteter samt aktiviteter for krop og sjæl.

Det sker efter, at 3 arkitektteams i går den 14. januar fremlagde deres foreløbige og forskellige bud på, hvordan man kan udvikle de attraktive og bynære arealer (se videoen ovenfor).

NB! Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. juni 2019.

- Med de 3 forslag er vi kommet et stort skridt videre i udviklingen af Søfronten og Havnen. Det er tre meget visionære og stærke bud på, hvordan vi kan omdanne to af Silkeborgs vigtigste aktiver til et grønt og rekreativt byrum – til glæde for silkeborgenserne og turister. Nu glæder jeg mig til at få konkretiseret de mange spændende visioner til en sammenhængende masterplan, siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum.

De 3 teams kom desuden med forslag til, hvor man kan placere nyt dokanlæg til hjejlen, fremtidige parkeringsmuligheder samt hvordan man kan tænke forskellige aktiviteter ind i det nye byrum for eksempel et søbad, et grønt byrum, vand- og fritidsaktiviteter.

Næste skridt er en samlet masterplan
Konkurrencen gennemføres i 2 faser, hvor den første netop er gennemført. I fase 2 skal de 3 arkitektteams udarbejde en sammenhængende masterplan for hele søfront- og havnearealerne med udgangspunkt i visionerne fra fase 1.

Silkeborg Kommune forventer at kunne præsentere vinderprojektet omkring 1. maj 2019.

Der går dog en masse arbejde forud, før man kan gå i gang med at realisere masterplanen og vedtage en eventuel placering af Museum Jorn. Byrådet skal i første omgang godkende en lokalplan for Museum Jorn, og så skal der findes penge til projektet.

De 3 teams
De 3 deltagende arkitektteams i konkurrencen blev udvalgt efter en prækvalifikation. 22 teams har søgt om at blive prækvalificeret til opgaven.

Team Big
BIG – Bjarke Ingels Group (hovedrådgiver)
Tyréns – (underrådgiver)
Urgent.Agency (underrådgiver)

Teamet Effekt
Effekt Arkitekter (hovedrådgiver)
Trafikplan (underrådgiver)
Colliers International Danmark (konsulent)
WTM Engineers International (konsulent)
Simon Prahm, medstifter og administrerende direktør i Game (konsulent)
Kasper Larsen, Forretningsudvikler i Camp Adventure (konsulent)

Teamet SLA
SLA (hovedrådgiver)
Colorcloud Studio (arkitektur og planlægning)
Ry Outdoor 365 / Festival (outdoor i byudvikling)
University of Stirling (retail og butiksliv)
Living Concepts (turisme og city branding)
Morten Daugaard (storskala planlægning og transformation)
Ole B. Jensen (trafik og parkering)


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS