Lugtparagraffen i den nye planlov har med ét slag sat 10-20 boligprojekter i Aarhus på pause. Det vurderer direktør i Bricks, Martin Busk.

Der er ikke overblik over, hvor stor en del af de mange højhusprojekter i Aarhus, der rammes af lugteparagraffen i den nye planlov.

Men ifølge Århus Stiftstidende står det klart, at paragraffen spænder ben for et planlagt boligbyggeri i 25 etager på Frederiks Plads, som der endnu ikke er vedtaget lokalplan for, samt det 128 meter Lighthouse på Aarhus Ø, som der heller ikke er en vedtaget lokalplan for.

NB! Højhusbyggeri. Afholdes d. 7. februar 2017.

Martin Busk, oplyser til avisen, at han har kendskab til 10-20 projekter, der rammes af planlovsændringen. Heraf er Bricks involveret omkring 5 projekter.

- Lige nu er alt sat i stå, indtil Planloven skal revideres igen i 2020. Vi kan ikke en gang gå i gang med at lave nye lokalplaner. Det er min klokkeklare opfattelse, at loven vil koste milliarder i tabte investeringer og arbejdspladser. Ikke mindst i byggebranchen og den industri, der leverer byggematerialer, uddyber han.

NB! Jylland: Rådgivers honorering og erstatningsansvar. Afholdes d. 22. november 2017.

Mathias Thinggård Brovall, der er byplanlægger i kommunens planafdeling, påpeger, at det vil kræve en kompliceret en miljøvurdering af hvert enkelt projekt, før det kan afgøres, i hvilken højde der må bygges boliger.

- Det handler ikke kun om afstanden til den virksomhed, der udsender lugte. Det handler også om vindretning, om spredning, om virksomhedernes afkastshøjde, om terrænhøjde og om bygningens højde blandt andet. Et højt byggeri tæt på en virksomhed kan være upåvirket, hvis det ligger under røgfanen, mens et højt byggeri langt væk kan være påvirket, siger han til Århus Stiftstidende.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland