Interessen for alle 3 boligtyper går nu tilbage – over en bred kam og mest i Region Hovedstaden. Eneste undtagelse er Nordjylland, hvor boliginteressen er uændret.

Fremvisninger og handler på boligmarkedet gik markant tilbage i maj 2021, lyder det fra Home. Priserne fortsætter dog op, idet sommerhusrpriserne er steget med 1,2 procent, ejerlejligheder med 0,8 procent og villaer og rækkehuse med 0,4 procent.

- Det er forventet, at priserne fortsætter opad, selv om der er færre købere på færde. Interessen er – trods faldet – nemlig fortsat stor, og vi har haft så mange måneder med kraftigt stigende priser – og dermed også væsentligt højere priser på de ny-udbudte boliger – at det fortsætter med at påvirke prisniveauet de kommende måneder, udtaler Michael Dalsager, talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Men der anes også en tendens til, at stigningstakten allerede er mindre i maj end i april, viser Boligbriefet fra home og Danske Bank. Vi forventer, at prisstigningerne løjer yderligere af de kommende måneder, uddyber han.

Siden maj 2020 er prisen på et gennemsnitligt hus på 140 kvm steget med 285.320 kr. og i forhold til april 2021 er prisen steget med 20.580 kr. Prisen på en gennemsnitligt ejerlejlighed på 80 kvm er i maj 2021 steget med 239.360 kr. i forhold til maj 2020 og med 12.560 kr. i forhold til april 2021.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

Endeligt er prisen på et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvm steget med 288.960 kr. siden maj 2020 og med 21.760 kr. siden april 2021. Ifølge Home er vi dog ved skrive de sidste linjer i et danmarkshistorisk kapitel om det helt enorme sommerhus-boom, der satte ind især i maj og juni 2020. Rekordmange har ganske enkelt købt sommerhus det seneste års tid.

Interessen er lavere nu end samme tid sidste år, og der er ved at indfinde sig en mere normal temperatur i sommerlandet. Interessen for sommerhuskøb er fortsat god, men sommerhusene er populært sagt ved at finde jordforbindelsen og lande i en hverdag, hvor vi ikke alle sammen taler om sommerhus.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS