BonBon-Land samt indendørsattraktionen ”Det nye” Fantasy World i Holme-Olstrup er blevet solgt til underholdningskoncernen Parques Reunidos, der ejes af den engelske kapitalfond Candover. Parques Reunidos råder i forvejen over en række forlystelsesparker.

De kendte danske temaparker fortsætter som hidtil, mens ejeren Michael Spangsberg fratræder driften.
BonBon-Land og Fantasy World bliver en del af Parques Reunidos underholdningsunivers, der tæller 4 forlystelsesparker, 10 zoologiske haver og safariparker og 11 vandlande samt 2 svævebaner, som hovedsageligt er placeret i Europa. Parques Reunidos har hovedkvarter i Madrid og de er specialister, når det gælder familieunderholdning. Koncernens attraktioner forventes i 2007 at blive besøgt af 12 millioner gæster.
- BonBon-Land er på kun 16 år blevet en etableret firestjernet turistattraktion samt en sund forretning, og med Parques Reunidos, der er eksperter i familieunderholdning som nye ejere, åbner der sig mange innovative muligheder for fremtiden, siger stifter og tidligere ejer Michael Spangsberg.
Administrerende direktør (CEO) Richard Golding for Parques Reunidos siger: - Med opkøbet af BonBon-Land har Parques Reunidos taget endnu et skridt i den fortsatte ekspansion. BonBon-Land er det 6. opkøb, koncernen har foretaget i år, og dermed har Parques Reunidos konsolideret sin internationale position, hvor koncernen nu er repræsenteret i 8 lande inklusiv Spanien.
Med dette køb kommer PARQUES REUNIDOS op på i alt 28 underholdningsattraktioner, hvilket er i overensstemmelse med strategien om udvide koncernens internationale aktiviteter. Med det seneste opkøb vil det samlede antal gæster i Parques Reunidos aktiviteter komme op på mere end 12 millioner gæster og have en samlet omsætning på 270 millioner Euro.
BonBon-Land var i 2006 blandt Danmarks bedst besøgte forlystelsesparker med mere end en halv million gæster. Torben Digemose fortsætter som adm. direktør for parkerne.
For 3 år siden købte kapitalfonden Blackstone Danmarks 2. helt store forlystelsespark nemlig Legoland.

Fakta om Parques Reunidos
Underholdningskoncernen Parques Reunidos, der er ejet af den engelske kapitalfond Candover, har sit udspring i Spanien med hovedkvarter i Madrid. I de seneste år har Parques Reunidos opkøbt en række forlystelses attraktioner rundt om i Europa og har også ejerskab af et marine Zoo i Argentina.

Læs mere om Parques Reunidos på www.parquesreunidos.com eller hør mere på ErhvervsEjendoms konference den 27. november om investeringer i hotel- og leisureprojekter. Se flere oplysninger på www.erhvervsejendom.dk/test/index.asp?id=439&show=invitation


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland