Boll+ har i samarbejde med Professor Carsten Juel-Christiansen og Praksis Arkitekter skitseret et projekt med 18 boliger og et erhvervslejemål  på hjørnet af Ny Østergade og St. Regnegade i Middelalderbyen i København.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 18. september 2017 tage stilling til, om der skal udarbejdes lokalplan for en 5 etager høj bygning på hjørnet af Ny Østergade og St. Regnegade. Den 750 kvm store hjørnegrund, som ejes af Ejendomsanpartsselskabet Q1, har siden 1960´erne henstået ubebygget og har i mange år fungeret som privat parkeringsplads.

Bag projektet står Boll+ ved Morten Boll. I samarbejde med Professor Carsten Juel-Christiansen og Praksis Arkitekter har selskabet udarbejdet en startredegørelse, hvoraf det fremgår, at visionen er at skabe en nutidig bygning, som indordner sig byens egenart. I stueetagen etableres 700 kvm butikker, mens 1. salen ønskes fleksibel til 700 kvm erhverv/boliger, eventuelt som en del af butiksarealet i stueplan. De øvrige etager indrettes med 2.000 kvm boliger, og på taget indrettes en fælles taghave med taghuse og intensiv beplantning med træer og buske, der skal kunne ses fra gaden.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

Forvaltningen anbefaler at følge normal praksis og ikke stille krav om almene boliger, idet et krav om 25 procent almene boliger vil svare til 750 kvm, hvilket ifølge forvaltningen ikke er tilstrækkeligt til at sikre en rentabel almen boligafdeling.

Forvaltningen påpeger dog, at der er et stort behov for almene boliger i området, og derfor kan det overvejes at afvige fra normal praksis. Det anbefales ikke på grund af den kommunale overtagelsespligt i planloven, som indebærer, at grundejer under visse forudsætninger kan kræve, at kommunen overtager ejendommen. I dette tilfælde vurderer forvaltningen, at procesrisikoen ved en eventuel sag vil være forøget på grund af den lave almene boligandel, der kan stilles krav om.

Forvaltningen forventer at forelægge forslag til lokalplan i december 2017 for Teknik- og Miljøudvalget, hvorefter det sendes i offentlig høring i 8 uger. Planforslaget kan sendes i offentlig høring umiddelbart efter Teknik- og Miljøudvalget har godkendt lokalplanforslaget, og lokalplanen ventes endeligt vedtaget i maj 2018.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse