Boligmarkedet er tilbage på et mere normalt niveau efter coronapandemien, men hvordan udvikler det sig i den kommende tid?

Der blev ifølge Bolidsiden.dk solgt 7.791 boliger, hvilket er 24 procent lavere end i oktober 2020, men stort set på niveau med oktober 2019, som var før corona ramte verdensøkonomien.

Særligt sommerhusmarkedet dykker, mens parcelhus- og ejerlejlighedsmarkedet stadig holder skindet på næsen. Ifølge boligøkonom i DI, Bo Sandberg, er markedet tilbage på et mere normale og ikke "corona-inficeret" niveau.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- Vi kan nu efterhånden konkludere, at corona fik ekstrem effekt på boligmarkedet cirka fra maj 2020 til juni 2021. Spørgsmålet er så, om det vil være en parentes – om end en meget kraftig og pris-eksplosiv en af slagsen - hvor boligmarkedet så vender udramatisk tilbage til, hvor man var før corona? Eller om man vil se en korrektion i markedet med moderate prisfald og en årrække med lav handelsaktivitet? Eller måske en mellemting?, spørger DI-boligøkonomen.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

- En joker i den sammenhæng er dels den forestående boligskattereform, der ganske vist først træder i kraft i 2024, men som i mindst 1-1,5 år forud for ikrafttrædelse ventes at påvirke prisdannelsen især på ejerlejligheder. Og dels hvilken effekt på boligefterspørgslen det vil have med det aktuelle inflationære pres på energi, byggematerialer, men også husholdningsøkonomien i det hele taget, siger Bo Sandberg.

Der har i de første 10 måneder af 2021 været 98.058 bolighandler. Det er 9.700 flere end på samme tidspunkt i rekordåret 2020. Derfor er det nærmest uundgåeligt, at 2021 ender med ny rekord for et højt antal bolighandler.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning