Priserne på både villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder steg med 12,5 procent i juli 2021 i forhold til samme måned i 2020. Dermed er boligprisstigningerne fortsat 2-cifrede, om end lidt lavere end i foråret 2021, hvor årsstigningerne toppede siden statistikkens start i 2006.

Ifølge Danmarks Statistik var årsstigningen på både ejerlejligheder og enfamiliehuse 12,5 procent i juli 2021 sammenlignet med juli 2020.

- Trods fortsatte 2-cifrede procentvise prisstigninger er boligmarkedet på sikker kurs mod normalisering efter coronapandemien. Ligesom i sidste måned vurderer jeg tempoet på boligmarkedet til at være gået ned fra overhalingsbanen i 6. gear i foråret til nu at ligge med en pæn, men kontrollabel fart i 4. gear, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- For alle boligkategorier er prisstigningen i juli lavere end i de foregående måneder. Samtidig er handelsaktiviteten også aftaget, siger Bo Sandberg.

Der blev handlet 5.075 enfamiliehuse i almindelig fri handel i juli 2021, hvilket er 249 færre end i juli 2020. Det svarer til at fald på 4,7 procent. Salgstallet for årets første 6 måneder ligger dog stadig over 2020-niveauet. Rekorden for salgstal i en enkelt måned siden 2006 er fortsat i marts 2021, hvor der for første gang nogen sinde blev handlet over 7.000 enfamiliehuse i en enkelt måned.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- Det hører dog med til billedet, at boligudbuddet kun kravler meget langsomt opad, så selvom retningen er positiv, er der stadig et stykke vej til ægte balance mellem udbud og efterspørgsel på boligmarkedet. Således viste de seneste tal fra Boligsiden.dk, at boligudbuddet fra bunden blev nået i marts og til september, kun er steget med beskedne 4.000. Så med de aktuelle 41.100 boliger til salg, ligger boligudbuddet fortsat cirka 21.000 under gennemsnitsniveauet fra årene umiddelbart før corona, 2017-2019, siger Bo Sandberg.

- Med et boligmarked på vej mod normalisering og med regeringens fornuftige melding om ikke at gribe ind på boligmarkedet, er også den boligøkonomiske debat gået 1 gear eller 2 ned. Men det ændrer ikke på, at DI mener det havde været fornuftigt at bruge det nuværende vindue til at nedtrappe det høje rentefradrag og bruge provenuet herfra til at sænke den grotesk høje danske aktieskat. Men her har regeringen jo desværre temmelig modproduktivt tværtimod foreslået stigende aktieskat fra 42 til 45 procent, siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom i DI.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 29. marts 2022.

Det høje salgstal for ejerlejligheder siden juni 2020 er faldet over de seneste måneder og ligger nu på niveau med 2019 fra før coronapandemien. Rekorden for salgstal i en enkelt måned siden 2006 er fortsat i marts 2021, hvor der for første gang blev handlet over 2.500 ejerlejligheder i en enkelt måned, skriver Danmarks Statistik.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS