Nyborg Byråd har besluttet at sætte et planarbejde i gang for at muliggøre boliger ved Sølyst i Nyborg. Nyborg Kommune indkalder nu ideer og forslag til planarbejdet.

Nyborg Byråd har efter forespørgsel fra ejer besluttet, at der skal laves det nødvendige planarbejde for at muliggøre boliger ved Sølyst i Nyborg. Ejer ønsker at indrette boliger i de eksisterende bygninger og samtidig at bygge tre punkthuse på 2-3 etager. I alt ønskes der indrettet ca. 30 boliger på Sølyst-grunden.

Sølyst-grunden ligger centralt i Nyborg med under 1 km til havnefront og bykernen, helt ned til strandkanten i nær tilknytning til de gamle DSB-arealer. Grunden huser i dag 4 bygninger, hvoraf kun den gamle hovedbygning (Sølyst fra 1890’erne) er bevaringsværdig. Området er en del af et større gammelt parkanlæg med en del karaktergivende træer.

Planområdet blev i 2014 med lokalplan nr. 250 planlagt til erhvervsformål i form af hotel- og serviceformål. Planen er aldrig blevet realiseret.

Foruden muligheden for at opføre boliger på grunden, ønsker Byrådet igennem planlægningen at sikre bevaring af grundens grønne præg, at offentlighedens adgang igennem området og til stranden sikres, og at den bevaringsværdige hovedbygning sikres mod nedrivning og væsentlige ændringer.

Byrådet ønsker slutteligt, at nybyggeriet skal underordne sig den bevaringsværdige hovedbygning, Sølyst.

De centrale spørgsmål i planarbejdet er:


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter