Der er fortsat stort behov for nybyggede boliger i både København og Aarhus og lav tomgang. Men der er størst rift om lejemålene i de ældre boliger i København, mens de nybyggede lejeboliger trækker mest i Aarhus.

Godt lys, den rigtige planløsning og god størrelse. Noget tyder på, at særligt aarhusianerne går efter nybyggeri. En ny analyse fra EjendomDanmark viser, at 5,4 procent af de nye lejeboliger i København er tomme, mens Aarhus er nede på 3,4 procent. Til gengæld er færre ældre lejeboliger tomme i København -nemlig 2,5 procent - hvor Aarhus er oppe på 5,3 procent.

Ifølge EjendomDanmark kan en af forklaringerne på de færre ledige nyopførte boliger i Aarhus være, at boligarealet generelt er mindre. Et nyopført lejemål i Aarhus er gennemsnitligt 81 kvm mod 97 kvm i gennemsnit i København.

- Den store afsætning viser, at Aarhus har ramt rigtigt ved at prioritere flere mindre boliger. I København er man ved at ændre kurs mod flere mindre nybyggede lejligheder, men det tager tid, før de står parate til at flytte ind i, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

Tæt på alt udlejet
Lejeboliger under 100 kvm er en eftertragtet vare både i og uden for storbyerne. Det er ikke mindst de unge, ældre og familier i de lavere indkomstgrupper, som leder efter mindre lejligheder. Er man på udkig efter en lejebolig under 75 kvm, må man væbne sig med tålmodighed. Her er tæt på 100 procent udlejet på landsplan.

- Der er generelt gode vilkår for at leje både store og små boliger ud, og den samlede tomgang er nede på 3,7 procent på landsplan, hvilket er meget lavt. Så der er brug for at holde byggeriet af nye boliger oppe i høj fart. Men i øjeblikket bliver mindre lejemål hurtigst afsat, så her er der størst potentiale, siger Jannick Nytoft.

Se rapporten.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS