Kvm-prisen på villaer er steget med 268 procent siden 1992, viser tal fra Finans Danmark. Udviklingen bestyrker opfattelsen af boligkøb som en god langsigtet investering, vurderer Estate.

Købte man en villa i Danmark i efteråret 1992, samme år som Danmark vandt EM i fodbold, kostede den i gennemsnit 4.000 kr. per kvm. I de seneste kvartalstal for efteråret 2020 lyder den landsgennemsnitlige kvadratmeterpris på 14.715 kr. Det viser tal fra Finans Danmark. Ændringen svarer til en stigning på 267,9 procent på knap 30 år.

Ifølge presseansvarlig i Estate, Alexander Falck Winther, er det en utrolig udvikling, som mange boligejere kan glæde sig over. Tallene bekræfter samtidig antagelsen om køb af bolig som en god langsigtet investering.

- På den korte bane kan der være udsving i priserne på boligmarkedet, og for visse kan det resultere i tab. Men tallene viser, at der ikke er grund til et uroligt sind, hvis man har de langsigtede briller på, siger han.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

Selvom prisstigningerne på landsplan er steget med 267,9 procent, er der regionale forskelle inden for landets grænser.

Rettes fokus mod landets 5 regioner, er Region Hovedstaden steget mest med en gennemsnitlig værdistigning på hele 373,3 procent fra efteråret 1992 til efteråret 2020. Region Midtjylland indtager en 2. plads med 243,4 procent. Region Sjælland tager 3. pladsen med 228,8 procent. Region Syddanmark indtager en 4. plads med 200 procent, og endeligt indtager Region Nordjylland 5. pladsen med en stigning i kvm-prisen på 199,6 procent i perioden.

- De fleste danskere, der har været boligejere henover de seneste årtier, har oplevet ganske pæne prisstigninger. Det giver ro i maven for nuværende boligejere, og det kan samtidig give tryghed for nye i markedet at vide, at køb af bolig er en god investering på den lange bane, siger Alexander Falck Winther.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter