Fokus Asset Management oplyser, at franske BlackFin Capital Partners er indtrådt som ny aktionær i koncernen. Det nyoprettede partnerskab skal fremskynde koncernes strategiske rejse mod at blive førende ejendomsforvalter i Norden.

Fokus Asset Management har indgået en strategisk aftale om at sælge en andel i koncernen til private equity-fonden BlackFin Capital Partners.

Partnerskabet skal gøre det muligt for Fokus at styrke sine servicetilbud rettet mod globale investorerer inden for fast ejendom globalt med øjnene rettet mod det nordiske ejendomsmarked.

- I Fokus ser vi frem til at starte en fælles rejse med BlackFin for yderligere at realisere virksomhedens potentiale til fordel for både vores nuværende og potentielle, nye kunder, siger administrerende direktør medstifter af Fokus Asset Management, Tonny Nielsen.

Det eksisterende ledelsesteam og andre medarbejdere vil fortsætte deres arbejde med at levere kunder med den bedste forvaltning af fast ejendom.

- Vi er begejstrede for yderligere at styrke vores tilstedeværelse i Norden efter 2 succesrige Fintech VC-investeringer i Danmark, udtaler Laurent Bouyoux, præsident og stiftende partner for BlackFin Capital Partners.

Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 23. september 2021.

Afslutningen af handlen afventer almindelig godkendelse fra myndighederne.

Fokus er blevet rådgivet af Carnegie Investment Bank som finansiel rådgiver, Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab som juridisk rådgiver og PwC som regnskabs- og skatterådgiver i forhold til handlen.

BlackFin er blevet rådgivet af Deloitte som konsulent-, regnskabs- og skatterådgiver, Kromann Reumert som juridisk rådgiver og CBRE som vurderingsrådgiver.

Fokus Asset Managers forvalter aktuelt en ejendomsportefølje til en værdi af godt 20 milliarder kr.

BlackFin Capital Partners blev grundlagt i 2009 og er et uafhængigt private equity-selskab med kontorer i Paris, Bruxelles og Frankfurt. BlackFin er fokuseret på at investere i finansielle serviceselskaber og FinTechs og har 15 milliarder kr. under forvaltning.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032