Et enigt byråd i Kolding har lagt sig fast på budgettet for 2016. Billige boliger, en opgradering af infrastrukturen og 2. etape af sundhedscenteret er blandt de bygge- og anlægsopgaver, som prioriteres.

Indbyggertallet vokser med 600-700 om året i i Kolding Kommune, og byrådet sætter derfor yderligere 10 millioner kr. af til billige boliger i et samarbejde med boligforeningerne. I forvejen er der gang i byggeriet af over 300 ungdomsboliger i kommunen.

I forvejen er der aftalt 90 milioner kr. over 10 år til infrastruktur, hvilket blandt andet skal tilgodese trafikken omkring det nye supersygehus, Vestre Ringgade og Fynsvej/Havnen. I det nye budget er der fundet yderligere 14,3 millioner kr. til infrastruktur.

NB! Kolding - byudvikling og investeringer 2016-2026. Konferencen afholdes d. 2. februar 2016.

- Med budgetforliget bliver der både etableret en supercykelsti til de bløde trafikanter, en pulje til en lang række mindre vejprojekter som øger trafiksikkerheden, og ikke mindst et helt nyt P-henvisningssystem i Kolding midtby, lyder det fra formanden for Venstres byrådsgruppe, Birgitte Kragh.

Budgettet tager fat på flere byggerier. Blandt de største er 2. etape af sundhedscentret, Derudover afsættes der over de kommende 3 år 5 millioner kr. til forarbejdet til Kolding Marina/Fjordby, ligesom der sættes penge af til de første undersøgelser til motorvejsafkørslen ved Ødis.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.