Bikubenfonden overtager ejendom i Københavns Nordvestkvarter og har sat et udviklingsarbejde for indhold og arkitektur i gang i samarbejde med Nordic Development Corporation, Cobe og Dansk Design Center. I løbet af foråret 2021 vil der blive valgt et arkitektfirma, der skal stå for ombygningen.

Bikubenfonden solgt i efteråret 2020 solgte deres ejendom Fondenes Hus. Nu har fonden netop overtaget en ældre bygning på Thoravej 29 i Københavns Nordvestkvarter.

I øjeblikket er fonden i dialog med både sociale organisationer og kunstinstitutioner om indflytning. Indtil videre er der lavet aftale med de 2 selvstændige organisationer Hjem til Alle alliancen og kunstinstitutionen Art Hub Copenhagen om at flytte ind på adressen, når bygningen står klar.

- Vi har gennem de seneste år set, hvor vigtigt det er, at vi kan tilbyde udviklingsrum for de mennesker og organisationer, der ligesom os, arbejder med nyskabelse på social- og kunstområdet. Desuden har vi – blandt andet ved at dele kontor med Hjem til Alle alliancen - oplevet, at en tæt daglig kontakt, kan have stor betydning for, hvordan vi sammen med andre kan skabe udvikling og innovation. Med købet af bygningen på Thoravej ser vi derfor en unik mulighed for at tænke de fysiske rammer ind i den måde, vi arbejder på som fond, siger Bikubenfondens direktør Søren Kaare-Andersen.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

Det forventes, at de første kan flytte ind i bygningen i 2. halvdel af 2022.

Bikubenfonden solgte Fondenes Hus på Otto Mønsteds Gade 5 til P+, Pensionskassen for Akademikere i efteråret 2020. De nye ejere overtog ejendommen den 1. oktober 2020, og Bikubenfonden bor fortsat til leje her, indtil de kan flytte ind i bygningen på Thoravej.

Ifølge tinglysningen blev ejendommen på Thoravej senest handlet i november 2007 for 36,5 millioner kr., da den blev købt af selskabet K/S Thoravej 29.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne