Sammen med CRA-Carlo Ratti Associati har BIG tegnet en 280 meter høj skyskraber, som opføres i Singapore. Tårnet omfatter 93.000 kvm og skal rumme "fremtidens kontor" samt boliger i Singapores finansdistrikt.

Et tidligere parkeringskompleks fra 1980erne i Singapores finansdistrikt viger for den 51 etager høje skyskraber, som CapitaLand Limited, CapitaLand Commercial Trust og Mitsubishi Estate Co. står bag. Bygningen skal både rumme kontorer, boliger og retail.

- Bygninger kan ikke længere designes alene med ét formål eller én kundeprofil i sigte - definitionen på arbejde udvikler sig hastigt, og den vil fortsætte med at antage nye former. Med vores dybe ekspertise i udvikling og administration af kontorer, butikscentre, servicerede boliger og integrerede løsninger er CapitaLand i en unik position i forhold til at stå i spidsen for udviklingen af en fremtidssikret "arbejde-bo-leve-udvikling", der vil skabe fællesskab, siger Lim Ming Yan, der er administrerende direktør i CapitaLand Limited.

NB! Højhusbyggeri. EKSTRA KURSUS. Kurset afholdes d. 29. maj 2018.

Foruden erhverv vil tårnet rumme 299 servicerede boliger, der skal administreres af The Ascott Limited. Bygningens facade vil bestå af vertikale elementer, der "trækkes fra hinanden" med henblik på at lade grønne oaser fra tårnets kerne komme til syne.

- BIGs design forsøger at være en fortsættelse af Singapores vertikale urbanisme med et 280 meter højt fællesskab af arbejds- og livsrum inden for såvel som uden for, siger Bjarke Ingels, stiftende partner i BIG.

I stueplan etableres en park med en række aktivitetslommer med mulighed for eksempelvis fitness og midlertidige kunstinstallationer. 

Foruden CRA-Carlo Ratti Associati samarbejder BIG med RSP Architects og Dragages Singapore om at udvikle skyskraberen.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS