Gefion Group og BGB har indgået totalentreprisekontrakt på opførelsen af 23.200 kvm  byggeri Engvej 155-169 på Amager.

Ejendommen ved Femøren Metrostation og med delvis udsigt ud over Amager Strandpark og Øresund, kommer til at indeholde et Guldsmeden Hotel med 273 værelser og fitnesscenter, 287 private ungdomsboliger, 75 almene ungdomsboliger, en daginstitution, en dagligvarebutik og en cafe. Nu har Gefion Group indgået totalentreprisekontrakt med BGB.

- I et stort projekt som dette er der mange ting, der skal falde på plads, for at få et godt resultat. Vi har sammen med bygherre, arkitekt og ingeniør haft en god proces, hvor vi har udviklet og tilpasset projektet, så vi sammen har fundet de rigtige løsninger. Det gode samarbejde fortsætter, nu hvor vi har taget hul på selve byggeprocessen, men fortsat projekterer på de sidste dele af byggeriet. Det tætte samarbejde kombineret med en beslutningsdygtig bygherre er alfa og omega for et godt projekt, siger Mads Volmer Nielsen, som er projektchef og partner i BGB.

Container- og modulbyggeri - økonomi, tidsplaner, udfordringer og markedsbehov. Konferencen afholdes d. 15. september 2020.

- Vi oplever BGB som meget lydhøre, åbne over for både vores ønsker som bygherre og lejeres ønsker, samt ved udarbejdelsen af tidsplan. Vi har i kontraheringsforløbet sammen med BGB været rundt om det hele for at få afdækket eventuelle uklarheder, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde under gennemførelsen af byggeriet med BGB som totalentreprenør, siger Martin Schjørring, teknisk direktør i Gefion Group.

Bygningerne, som tidligere har huset SAS’s datacenter, totalrenoveres, der bygges en nye etage ovenpå, og derudover etableres en panoramabro på tværs af de eksisterende blokke. På taget etableres tagterrasser.

Byggeriet opstartede den 1. november 2019, og forventes at stå færdigt i sommeren 2021.

Rådgivere på opgaven er:
Arkitekt: AI
Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
Landskabsarkitekt: Opland ApS


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens