Modegiganten Bestseller stopper med at betale husleje den 1. april 2020 for sine danske lejemål. Det skriver Børsen. Der er simpelthen ikke penge i kassen til at dække alle udgifter, så husleje-betalinger må vente - eller slettes, hvis Erhvervslejelovens paragraf 23 kan bruges. 

Ifølge Ekstra Bladet har Bestseller besluttet at stoppe med at betale husleje for 200 butikker som følge af coronakrinsen.

- På grund af lukning af storcentre, kritiske tab af omsætning for de enkelte butikker, og for at bakke op om myndighedernes anbefalinger, samt beskytte vores medarbejdere og kunder, har vi valgt at lukke vores fysiske butikker indtil videre. Derfor ser vi os nødsaget til at standse huslejebetalingerne foreløbigt, lyder det, ifølge Ekstra Bladet, i brevet, der er underskrevet af økonomidirektør Thomas Børglum Jensen.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes d. 11. november 2020.

Bestsellers Thomas Børglum Jensen skriver i en mail til avisen.

"’Vi forstår nødvendigheden af, at verden er blevet lukket ned af myndigheder verden over, og at folkesundheden kommer først. Men effekten af den nedlukning giver både os og vores samarbejdspartnere meget store vanskeligheder økonomisk.

Da hjælpepakker i forhold huslejebetaling og faste udgifter endnu ikke er implementeret, ønsker vi en dialog med vores udlejere om betalingen i den kommende periode, hvor butikkerne er lukkede, og vi har forsøgt at kontakte alle dem, vi kunne nå, telefonisk i håbet om at få en dialog".

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

Ifølge Århus Stiftstidende vil heller ikke Lagkagehuset betale husleje for sine butikker.

"Det juridiske fundament for at kræve frafald af husleje i en periode er dels baseret på et forudsætningssynspunkt, dels force majeure-lignende tilstande, og dels Erhvervslejelovens § 23, stk. 2 direkte eller analogt," skriver Lagkagehuset ifølge Århus Stiftstidende til sin udlejer.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS