Projektet er tegnet af Dorte Mandrup og foruden kontorer skal bygningen blandt andet rumme en markedshal.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen gennem selskabet AAA United står bag projekt med både markedshal, kontorer og restaurant på Aarhus Ø. Projektet er tegnet af Dorte Mandrup. Det skriver Århus Stiftstidende.

Således skal Magistraten i Aarhus i dag, den 5. december 2022, tage stilling til et lokalplanforslag for et 3.100 kvm stort areal mellem Bernhardt Jensens Boulevard og Kystvejen. Lokalplanen skal bane vejen for 12.000 kvm kontorer og markedshal, mens de resterende 2.000 kvm må indrettes til overdækkede uderum og op til 300 kvm teknik.

Markedshallen placeres i stueetagen, mens der etableres kontorer på etagerne derover. På bygningens øverste etage gives der dog også mulighed for etablering af en restaurant eller lignende på op til 1.400 kvm.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. januar 2023.

Projektet er tegnet af Dorte Mandrup.

"Bygningen giver et bud på en fortolkning af den klassiske hierarkiske opbygning af facaden, som det opleves på de ældre bebyggelser langs Kystvejen. Formsproget og materialevalget er derimod moderne og skaber sammenhæng til nyere og kommende byggeri på Aarhus Ø", lyder det i lokalplanforslaget om arkitekturen.

Aarhus Kommune har indgået betinget købsaftale om grunden med AAA United på baggrund af et udbud, der tidligere er blevet gennemført af Teknik og Miljø.

Ifølge Århus Stiftstidende forventes det, at byrådet kan vedtage en lokalplan for projektet omkring sommeren 2023, og at byggeriet vil kunne stå færdigt omkring 2026.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS