BIG har på vegne af et konsortium af 7 nordjyske erhvervsfolk (Oktan8) indsendt et skitseforslag til et 107 meter højt boligtårn på Gasværksvej 25 i Aalborg. Den 12. april 2018 skulle By- og Landskabsudvalget tage stilling til projektet, men det udgik fra dagsordenen.

Det 30 etager høje boligtårn skal efter planen rumme boliger i de 21 af etagerne i varierende størrelser fra 70 – 210 kvm, alle med egen altan. De nederste 7 etager udnyttes til parkering. Højhusprojektet rummer desuden 2 etager til halvoffentlige og offentlige funktioner som fællesrum, restaurant og sportsfaciliteter.

Udearealerne tænkes indrettet som et grønt udflugtssted og baghave for beboerne kombineret med terrænparkering, racerbaner, fodgængerfelter og aktivitetsnedslag. Projektet rummer i alt 38.300 kvm bebyggelse svarende til en bebyggelsesprocent på 160.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Den 12. april 2018 skulle By- og Landskabsudvalget tage stilling til sagen. Forvaltningen anbefaler, at der ikke arbejdes videre med højhusprojektet på baggrund af en screening, der henviser til potentielle miljøkonflikter. Luftforurening fra Alfa Lavals testcenter og malerværksted samt fra diverse havneaktiviteter vurderes ifølge forvaltningen at udgøre en potentielt uløselig miljøkonflikt i forhold til et bolighøjhus. Årsagen er, at luftforureningsproblemer i forbindelse med boliger kun kan løses ved at sikre tilstrækkelig afstand og ikke eksempelvis med afskærmning eller mekanisk ventilation.

- Screeningens konklusion er, at et bolighøjhus på den pågældende placering vil medføre en potentiel miljøkonflikt og vil være i modstrid med erhvervsudviklingshensyn i naboområdet – hensyn, som kommunerne med den seneste revision af planloven, er blevet pålagt et skærpet ansvar for at varetage, skriver forvaltningen i et notat.

Punktet udgik fra dagsordenen på udvalgsmødet, og dermed er fremtiden for projektet fortsat uafklaret. Forvaltningen oplyser til Byens Ejendom, at man afventer yderligere undersøgelser.

Konsortiet bag projektet består af de lokale investorer består af Eigild Christensen, Mads Peter Veiby, Jacob Christensen, Jørgen Bønsdorff, Jan Nygaard, Mark Nielsen og Jacob Bang, som alle har det til fælles, at de er bilentusiaster.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning