Hovedaktionærerne bag Keops, direktør for Keops Development Niels K. Thygesen og Koncernchef Ole Vagner, har indgået aftale med den islandske investor Baugur om køb af 30 procent af aktiekapitalen i Keops for i alt kr. 564 mio.

Aftalen er knyttet sammen med en hensigtserklæring mellem Keops og Baugur om at indgå i et strategisk samarbejde, hvor Baugur vil understøtte Keops’ mulighed for at ekspandere både i Danmark og internationalt.
Baugur er en væsentlig investor inden for ejendomme og ejendomsudvikling på Island, i Storbritannien og Danmark, hvor selskabet har overtaget aktiekapitalen i TH. Vessel & Vett (Magasin) inklusiv en betydelig ejendomsportefølje.
- Baugur ser denne investering som et perfekt match til vores investeringsstrategi inden for ejendomme og detailhandel, udtaler Skarphédinn Berg Steinarsson, managing director of Nordic Investments Baugur Group, og tilføjer:
- Vi deler Keops’ vision og tilgang til investeringer i ejendomsmarkedet, og vi forventer både på kort såvel som langt sigt som betydende aktionær og aktiv ejer at kunne medvirke til den videre udvikling af Keops.
- Keops har aktivt gennem de seneste år søgt efter en strategisk partner med finansiel styrke, og vi føler, at vi her desuden har fundet en partner som herudover kan være med til at skabe yderligere værdi for Keops til gavn for alle aktionærer, siger koncernchef Ole Vagner.
Når handlen er endelig gennemført, vil Keops inden udgangen af august måned indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor bestyrelsen vil blive foreslået udvidet med 2 af Baugurs udpegede medlemmer.



Yderligere oplysninger: Koncernchef Ole Vagner tlf. 33 41 00 00 eller Skarphédinn Berg Steinarsson, managing director of Nordic Investments Baugur Group på tlf. +354 660 0063


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder