Børsnoterede Autodesk University - Autodesk, Inc. har underskrevet en endelig aftale om at erhverve Spacemaker, der har NREP i ejerkredsen, for godt 1,5 milliarder kr.

Spacemaker, med hovedsæde i Oslo, anvender skybaseret, kunstig intelligens (AI) og generativt design til at hjælpe arkitekter, bydesignere og ejendomsudviklere med at træffe mere informerede og tidlige beslutninger hurtigere. Det giver samtidig forbedrede muligheder for bæredygtighed fra starten.

Ved at evaluere de bedste muligheder fra begyndelsen hjælper Spacemaker arkitekter med at maksimere deres kunders langsigtede ejendomsinvesteringer. Transaktionen er underlagt sædvanlige lukningsbetingelser og forventes afsluttet i løbet af Autodesk's 4. kvartal 2021.

Købet af Spacemaker giver Autodesk en stærk platform til at drive moderne, brugercentreret automatisering - drevet af AI - og fremskynde resultatbaserede designmuligheder for arkitekter.

- Spacemaker er en lektion i indsigt og automatisering, der giver designere mulighed for at skabe og teste bydesignideer på få minutter, siger Andrew Anagnost, administrerende direktør og præsident for Autodesk.

Ny praksis for konsortier. Kurset afholdes den 20. maj 2021.

Med Spacemaker kan designfagfolk hurtigt oprette og evaluere muligheder for en bygning eller byudvikling. Med AI som partner til arkitekten giver Spacemaker-platformen brugerne mulighed for hurtigt at generere, optimere og gentage designalternativer, alt imens de overvejer designkriterier og data som terræn, kort, vind, belysning, trafik, zoneinddeling osv. Spacemaker producerer hurtigt designalternativer, som realiserer en byggegrunds fulde potentiale. Dette fører til bedre resultater fra starten og giver designere mulighed for at fokusere på den kreative del af deres arbejde.

- For 4 år siden gik vi ud på en mission for at hjælpe design-, ingeniør- og projektteam med at genopfinde udviklingen af mere bæredygtige byer og kvarterer overalt i verden, samtidig med at investeringen blev maksimeret, udtaler Havard Haukeland, administrerende direktør og medstifter af Spacemaker.

Autodesk University (AU) er en online læringsportal med fokus på Autodesk-softwarebrugere, partnere og brancheledere om fremtiden for design, teknik og konstruktion.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter