De 2 danske pensionskasser ATP og Danica har etableret et joint venture med 16 markante danske shoppingcentre med en samlet værdi på 13,8 milliarder kr.

Transaktionen er den historisk største i Danmark nogensinde. Porteføljen har i en årrække været ejet af Danica, der nu har afhændet 50 procent heraf til ATP, som et led i pensionskassen rebalancering af sine ejendomsinvesteringer.

Porteføljen indeholder 16 centre spredt over hele Danmark, dog med hovedvægten beliggende i Storkøbenhavn. Porteføljen indeholder nogle af de største og bedst beliggende centre. Porteføljen har et samlet areal på 400.000 kvm. og har 1.100 lejemål. Årligt besøges centrene af mere end 60 millioner kunder. Der pågår udviklingsprojekter i flere af centrene til en samlet værdi på næsten 1 milliarder kr.

NB! Butikker og den nye planlov. Afholdes d. 22. februar 2018.

- Vi er meget tilfredse med at kunne tilføje denne markante investering til vor ejendomsportefølje. Investeringen understøtter vore målsætninger om langsigtede stabile afkast samt en solid risikospredning. Sammen med Danica vil vi udbygge centrenes position på det danske marked og bevare attraktiviteten for både kunder og lejere, herunder følge de nye trends i detailhandlen, hvor internet handel spiller en stigende rolle. Shoppingcentre vil fremover i højere grad være oplevelsescentre, siger direktør for ATP Ejendomme Michael Nielsen.

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland