Vinderprojektet blev fredag den 14. juni 2019 offentliggjort i Borgerhuset i Tinglev og rummer 24 almene plejeboliger samt et fælleshus, der skal erstatte det eksisterende plejehjem i Tinglev. Prisen for byggeriet er 57,6 millioner kr.

Med projektet fra Arkitektfirmaet Frost Larsen har Aabenraa Kommune fået en løsning på fremtidens plejehjem, hvor plejehjemmet bliver en naturlig del af omgivelserne, og hvor der indtænkes både fleksible og teknologiske løsninger. Ny Grønningen kommer til at består af 24 boliger fordelt på 2 boenheder med hver 12 boliger og et fælleshus.

- Vi ønsker med Ny Grønningen at skabe et aktivt plejehjem, der er med til at skabe liv, ikke kun på plejehjemmet, men også i lokalområdet. Vi udvider det gode samspil, der allerede er i dag mellem plejehjemmet i Tinglev og naboer. Ny Grønningen bliver blandt andet en vigtig brik i at skabe et demensvenligt samfund i Tinglev. Plejehjemmet bliver et indbydende og attraktivt bo- og mødested for beboere og deres familier, der også kan opfylde ældres ønsker og krav til, hvordan de ønsker at bo og leve i fremtiden. Og det synes jeg, at projektvinderen har ramt rigtig godt, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune, Karsten Meyer Olesen.

Det vindende projekt fra Arkitektfirmaet Frost Larsen skilte sig blandt andet ud fra de 4 andre forslag i udbudskonkurrencen. Blandt andet i måden plejehjemmets omgivelser inddrages gennem stisystemer og gennem åbenhed i selve byggeriet og skaber en moderne og hjemmelige atmosfære.

NB! Esbjerg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 20. november 2019.

Vinderforslaget fik således tildelt den samlet højeste pointsum af konkurrencens dommerkomité vurderet på blandt andet pris, opfyldelse af byggeprogram og det arkitektoniske udtryk.

Et af hovedelementerne i vinderforslaget er, at boenhederne er udformet som individuelle ”parcelhuse”, hvilket understreger, at boenhederne er beboernes hjem og ikke en institution. Derudover kommer Ny Grønningen til at bestå af et fælleshus i 2 plan, hvor førstesalen primært anvendes til personalefaciliteter og kontorer, samt 2 boenheder i ét plan.

Boenhederne og fælleshuset bindes sammen af en overdækket pergolaforbindelse. Der oprettes desuden torvearealer mellem Borgerhuset i Tinglev og plejehjemmets fælleshus.

Arkitektfirmaet Frost Larsen har hjemme i Skanderborg og bliver totalrådgiver på Ny Grønningen-byggeriet, mens underrådgivere på vinderforslaget er LB Consult og Wad Landskabsarkitekter. Ny Grønningen forventes at stå klar til indflytning i 2021. Plejehjemmet bygges centralt i Tinglev by.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked