AP Pensions køb af Skandia betyder, at AP Ejendomme får tilført markant flere midler til investeringer. Pensionskassen fordobler investeringerne, så man runder 10 milliarder kr.

AP Pensions køb af Skandia Danmark, der blev endeligt den 2. januar 2019, får stor betydning for AP Ejendomme. For med købet af Skandias danske aktiviteter får AP Ejendomme flere muligheder for at investere i nye ejendomsprojekter rundt om i landet.

De øgede investeringsmuligheder for AP Ejendomme skyldes blandt andet, at Skandia Danmark ikke havde nogen ejendomsbalance, hvilket betyder nye muligheder for AP Ejendomme.

- Vi skal investere i en endnu større målestok, end vi ellers skulle. For ikke nok med at AP Ejendomme skal vokse, så har Skandia ikke haft en ejendomsbalance, så nu øges vores samlede investeringsbehov, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

Den større målstok betyder, at AP Ejendomme planlægger at fordoble det beløb, der skal placeres i ejendomsinvesteringer.

- Inden købet af Skandia havde AP Pension besluttet at forøge vores ejendomsinvesteringer og nu, hvor Skandia er blevet en del af AP Pension, fordobler vi investeringerne, så vi runder 10 milliarder kr., fortæller Peter Olsson, der ikke lægger skjul på, at den kommende periode bliver særdeles spændende for AP Ejendomme, hvor der er flere projekter i støbeskeen med blandt andet erhvervs- og boligprojekter og seniorboliger.

- Det bliver en meget spændende tid for AP Ejendomme. Men det bliver også en enormt udfordrende tid, fordi priserne på ejendomsinvesteringer er høje. Det skyldes, at mange pensionskasser og investorer søger over i fast ejendom, da de forventer, at det giver en fornuftig forrentning i forhold til, hvad aktier og obligationer kan give i afkast, siger Peter Olsson.

- De investeringer, vi skal foretage, skal selvfølgelig placeres fornuftigt og disciplineret. Og i AP Pension opnår vi det bedste afkast ved i størst muligt omfang at udvikle fra grunden og gå tidligst muligt ind i processen, slutter han.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter