AP Ejendomme køber grunden ved siden af Østre Gasværk Teater på Østerbro i København. Pensionskassen bygger 200 svanemærkede lejeboliger på mellem 35 og 50 kvm. Totalentreprenøren NRE Copenhagen har udviklet projektet.

I løbet af 2022 vil 200 små boliger stå klar til indflytning i et byggeri i 5-7 etager ved Østre Gasværk på Østerbro i København. For AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har netop indgået en købsaftale af nabogrunden ved Østre Gasværk, hvor AP Ejendomme opfører den nye bebyggelse. Det oplyser pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Boligerne, der primært henvender sig til unge, vil spænde fra 35-50 kvm. Det er NRE Copenhagen, der er en del af NRE Group-koncernen, der har udviklet projektet på grunden ved Østre Gasværk. Og det bliver også NRE Copenhagen, der bliver totalentreprenør på AP Pensions boliger på grunden.

- Det er et spændende projekt, som AP Ejendomme kan sætte i gang. Området ved Østre Gasværk er helt specielt. For os som totalentreprenør er det en opgave, vi ser frem til at kunne være med til at realisere. Vi er stolte over at stå bag dette projekt, som vi gerne vil takke AP Ejendomme og Østre Gasværks Fonden for at give os muligheden for at opføre, siger salgsdirektør i NRE Group, Jonas Anders Olesen.

Peter Olsson er glad for totalentrepriseaftalen med NRE Copenhagen, som han kun har gode erfaringer med.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes d. 21. januar 2021.

- Vi har arbejdet sammen med NRE i flere omgange, og det er altid en fornøjelse at samarbejde med dem, hvilket jeg er sikker på også bliver tilfældet denne gang. NRE formår at realisere arkitekternes streger til funktionelle bygninger, der opfylder de krav, vi som udvikler og investor stiller, siger Peter Olsson, der samtidig glæder sig over købet af grunden, som han betegner som unik.

Som en del af købsaftalen opfører NRE Copenhagen og AP Ejendomme en øvesal til Østre Gasværk Teater, der siden 1979 har holdt til i Martin Nyrops ikoniske gasbeholder på Østre Gasværk grunden.

Hos Ejendomsfonden Østre Gasværk, som i sin tid modtog Martin Nyrops gasbeholder og de 15.000 kvm omliggende areal som gave fra Københavns Kommune, er de glade for, at der bliver muligheder for at opføre boliger ved Østre Gasværk.

- Vi er meget glade for, at et langt forarbejde nu er mundet ud i denne mulighed for at opføre et spændende ungdomsboligprojekt på vores parkeringsplads. Ovenikøbet således at fonden bevarer et uændret antal nu overdækkede parkeringspladser og får et flot lokale til øvesal og andre teaterformål til rådighed. Vi har fuld tillid til, at investor og totalentreprenør vil præstere et flot og markant bidrag til færdiggørelsen af hele området omkring Østre Gasværk Teater til alles store fornøjelse, siger fondens bestyrelsesformand, Søren Jenstrup.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS