Kommunen voksede i 2021 med næsten 1.900 indbyggere, og tendensen fortsætter i 2022. Nu er 60 bæredygtige og svanemærkede boliger klar i vækstbyen.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har afsluttet 2. etape af selskabets store byudviklingsprojekt på Søtorvet i centrum af Silkeborg. Dermed står nu yderligere 60 bæredygtige og svanemærkede boliger klar til indflytning. De 60 boliger er for nylig blevet afleveret af totalentreprenøren, NRE Denmark.

I efteråret 2021 afsluttede AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, 1. etape af byudviklingsprojektet Søtorvet centralt i Silkeborg, og nu er 2. etape netop blevet afleveret af totalentreprenøren NRE Denmark til pensionskassen. Dermed står i alt 60 nye svanemærkede boliger klar på Søtorvet, hvor AP Ejendomme opfører i alt 286 boliger. 33 af de nye boliger er ejerboliger, mens de sidste 27 er lejeboliger. De nye lejere og ejere kunne flytte ind fra den 1. marts 2022.

Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 24. marts 2022.

- Vi er stolte af, at alle lejeboligerne i 2. etape er udlejet, mens 17 af ejerboligerne er solgt. Det bekræfter, at vi så rigtig, da vi besluttede os for projektet på Søtorvet, som NRE Denmark har realiseret på bedste vis, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Projektet er tegnet af C.F. Møller Architects, og 1. etape, der blev indviet i efteråret 2021, omfattede 76 lejeboliger og 37 ejerboliger.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 30. marts 2022.

Gennem de seneste 5 år er Silkeborg Kommune ifølge tal fra Danmarks Statistik vokset med over 1.200 indbyggere årligt, og indtil videre ser den udvikling ud til at fortsætte. I de første 2 måneder af 2022 er kommunen således vokset med over 370 indbyggere.

- Vi er sikre på, at Søtorvet vil bidrage positivt til Silkeborgs fortsatte udvikling, siger Jacob Eiskjær Olesen, administrerende direktør i NRE Denmark.

Opførelsen af Søtorvet er efter planen endeligt afsluttet i løbet af 2024. I alt er 5 ud af 8 boligtårne nu opført.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS