På en 20.000 kvm stor grund på Svanemølleholm bliver der opført bygninger på cirka 57.000 kvm samt en kælder på over 17.000 kvm. AP Pension bliver ejer af både sit eget samt Nykredits domicil.

AP Pension har netop indgået en kæmpe entrepriseaftale med totalentreprenøren MT Højgaard Danmark om opførelsen af både AP Pensions og Nykredits domiciler samt et flerbrugerhus på Svanemølleholm i Københavns Nordhavn. De kommende bygninger, der er tegnet af PLH Arkitekter, bliver på i alt 57.000 kvm. Begge domiciler forventes færdige i løbet af 2023. Kontrakten har en værdi på 1,6 mlliarder kr.

- Det er et stort projekt, vi skal opføre på Svanemølleholm, derfor er vi også glade for, at vi har indgået en totalentrepriseaftale med MT Højgaard Danmark, som vi er sikre på, kan løfte opgaven med at bygge nye domiciler til Nykredit og AP Pension. For os har det været vigtigt at få en totalentreprenør, der blandt andet har den nødvendige erfaring, økonomi og rigtige bemanding, og den totalentreprenør har vi fundet i MT Højgaard Danmark. Samtidig mener vi, at det er en aftale, som begge parter kan være tilfredse med, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 25. november 2021.

Han forventer, at Nykredits domicil afleveres ved udgangen af 2. kvartal i 2023, mens AP Pensions eget afleveres i årets sidste kvartal i 2023.

- Det er bæredygtige domiciler, vi bygger, hvor vi har en ambition om DGNB Diamant-certificering for arkitektur og funktionalitet. Vi har blandt andet planlagt, at der skal være en række offentlige aktiviteter i husene, hvor folk udefra har mulighed for at komme ind. Der er planer om et folkekøkken, taghaver og en offentlig cafe, siger Peter Olsson.

- Vi mener, at det er vigtigt, at folk i området har mulighed for at bruge de ejendomme, som er en del af deres nærmiljø, og en af de måder, vi kan sætte handling bag ordene, er at åbne ejendommene på Svanemølleholm for offentligheden. Dermed kan bygningerne også blive brugt uden for arbejdstid, fortæller Peter Olsson.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2021.

Hos MT Højgaard Danmark er der stor tilfredshed over at have indgået entrepriseaftalen om AP Pensions kommende byggerier på Svanemølleholm, hvor MT Højgaard Danmark starter arbejdet den 15. maj 2021.

- Vi er glade for, at AP Pension har valgt, at vi med totalentrepriseaftalen skal være med til at realisere de planer, som AP Pension har for Svanemølleholm. Det er en aftale, som skaber stor værdi for begge parter, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med AP Pension. Det er et stort og moderne byggeri, som vi sammen med AP Pension kan starte opførelsen af, hvor der er tænkt gode tanker om, hvordan de to ejendomme skal bruges, så det også kommer til lokalsamfundet til gavn, siger Niels Holm Mikkelsen, der er Sektionsdirektør for anlæg Øst i MT Højgaard Danmark.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS