Antallet af boligejere, som mister deres ejendom, fordi de ikke er i stand til at betale deres boliggæld, er faldet markant under corona, viser tal. Udviklingen er et udtryk for stærke danske husholdningsøkonomier, lyder vurderingen.

Når man som boligejer ikke betaler sin terminer i 3,5 måned, overtages ens ejendom som udgangspunkt af ens realkreditinstitut. Den ulyksalige situation sker heldigvis ikke nær så ofte som for 2 år siden.

I 2. kvartal 2020 blev 41 ejendomme overtaget, mens der i 2. kvartal 2022 kun blev overtaget 11 ejendomme, hvilket omfatter villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse. Det svarer til et fald på 73, viser en opgørelse fra Finans Danmark, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden. Konferencen afholdes den 17. november 2022.

- Hver ejendom, der ender med at blive overtaget, er naturligvis en trist historie, men det er dog glædeligt, at antallet af ejendomme, der lider den skæbne, er faldet så drastisk de seneste par år, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at udviklingen er et udtryk for generelt stærke danske husholdningsøkonomier.

- På trods af pandemi og nu inflation og rentestigninger ser det ud til, at boligejerne ikke lader sig skræmme så let. Vi har rekordhøj beskæftigelse, og mange boligejere har løbende oplevet friværdistigninger de seneste mange år. Der skal heldigvis meget til, før det kommer til ultimative indgreb, siger Thomas Hovgaard.

Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 15. september 2022.

Hvorvidt antallet af overtagne ejendomme vil stige det næste år, mener han i høj grad kommer til at afhænge af, hvordan beskæftigelsen udvikler sig.

- At være sikker som boligejer handler i høj grad om at have en stabil indkomst, hvor pludselig arbejdsløshed ofte bliver gamechangeren. En rentestigning eller stigende energipriser kan selvfølgelig have betydning, men det er, når ens indkomst reduceres markant, at boligudgifterne kan blive uoverskuelige, og det ser ikke ud til, at det er der, vi er på vej hen nu, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS