Den 17. januar 2022 var der første spadestik til anlægget af Lynetteholm. Det blev taget af transportminister Benny Engelbrecht (S), overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro

Munck Havne & Anlæg og Aarsleff står for at etablere første fase af Lynetteholm, og arbejdet er nu sat i gang. Første del af arbejdet omfatter anlæg af Lynetteholms stendæmninger og stormflodssikring.

- Vi kan se, at vandstanden i verdenshavene stiger med rekordfart, så det er afgørende, at vi kommer i gang med stormflodssikringen af København. Med Lynetteholm får vi ikke bare påbegyndt første del af stormflodsbeskyttelsen mod nord, men også skabt forudsætningerne for en ny bæredygtig bydel med plads til et kilometerlangt grønt kystlandskab, tusindvis af nye boliger og mere klimavenlig metro, siger Københavns nye overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

By & Havn, der er bygherre på Lynetteholm, betonede genanvendelsen af ressourcer i anlægget af Lynetteholm, som baserer sig på en hundredårig lang tradition i København om udvidelser af byen i vandet.

- Lynetteholm vil ligesom Nordhavn blive dannet af overskudsjord fra byens byggeprojekter. Det er en klog og CO2-venlig måde at genbruge jorden lokalt, så man slipper for at skulle køre den langt væk. Derudover vil Lynetteholm i fremtiden få et kystlandskab ud mod Øresund, hvor københavnerne vil kunne motionere, få frisk luft og nyde den bynære natur. Det kan være svært at forestille sig her og nu. Men kig bare på Ydre Nordhavns jordopfyld, hvor vi har en ny grøn, rekreativ park på vej, siger administrerende direktør Anne Skovbro, By & Havn.

Lynetteholm får med sine 2,8 milllioner kvm grundareal plads til 20.000 boliger.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND