Bryggens Bastion bliver en ny bydel på Amager, når 8 karréer og 2 tårne i henholdsvis 23 og 30 etager skyder op overfor Københavns Universitet på Njalsgade.

Bryggens Bastion skal være et attraktivt, grønt boligkvarter ved Islands Brygge, hvor 8 karréer og 2 tårne i henholdsvis 23 og 30 etager skyder op overfor Københavns Universitet på Njalsgade. Karréerne bliver på 3-8 etager og omkranses af grønne strøg.

Der kommer byggeri på i alt 125.000 kvm med op til 1.000 blandede boliger. Byggeriet bliver fordelt med 75 procent boliger og 25 procent erhverv De første 30.000 kvm er solgt til det svenske ejendomsselskab Heimstaden – byggeriet blev indledt i foråret 2017 og leveres i 3 etaper mellem 2018 og 2021. Boligselskabet KAB får desuden en bygning med 97 almene ungdomsboliger, og der kommer en Rema 1000-butik i gadeplan.

Udviklingen af Bryggens Bastion ventes at strække sig over 8-10 år fra 2017. Hvordan kommer den nye bydel til at se ud, og hvordan spiller den sammen med den øvrige by? Hør mere påå konferencen "Amager: De store projekter", hvor Anders Halgren, arkitekt og associeret partner fra Arkitema, taler om udviklingen af den nye bydel.

Hele programmet for konferencen kan læses her.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS