Nye tal fra Finans Danmark viser, at andelen af boligejere, der har svært ved at betale ydelsen på deres lån og havner i betalingsproblemer, er det laveste i 13 år.

Ud af landets små 1,4 millioner boligejere er det blot 2.100, der ikke har betalt ydelsen på deres realkreditlån, som de skulle have betalt ved udgangen af marts 2021. Det svarer til en restanceprocent på 0,15 for 1. kvartal 2021. Dermed er andelen af boligejere i betalingsproblemer på det laveste niveau i 13 år.

- Historisk set er længerevarende ledighed typisk en af årsagerne til, at danskere ikke kan betale ydelsen på deres boliglån til tiden. Vi så en stor stigning i ledigheden, da corona ramte Danmark, men ledigheden er efterfølgende faldet igen. Det kan være en af forklaringerne på, at danskerne er rigtig gode til at betale ydelserne på deres realkreditlån, siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

Over en årrække har flere og flere danske boligejere valgt at afdrage på deres realkreditlån. I dag betaler omkring 2/3 af boligejerne afdrag på deres lån, mens kun 1/3 af boligejernes realkreditlån er med afdragsfrihed.

- Det gør, at mange boligejere i dag er økonomisk godt stillet. For når boligejerne afdrager på deres gæld, sænker de gælden og øger friværdien i deres bolig. Samtidig er boligpriserne steget, hvilket også har bidraget til større friværdier, siger Peter Jayaswal.

 


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS