Orienten med 131 almene familie- og ungdomsboliger samt boliger til københavnere med særlige behov står klar til indvielse den 19. februar 2020.

Med Orienten får Århusgadekvarteret i Nordhavn 95 nye almene familieboliger, 12 nye almene ungdomsboliger og 24 nye servicelovsboliger til københavnere med særlige behov. Det skriverØkonomiforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddeldelse.

- I By & Havn arbejder vi med bæredygtighed på mange planer, også i forhold til at skabe en mangfoldig by med mange boligformer. Med Orienten får vi en stor variation i boligerne, og i den videre udbygning af Nordhavn vil vi sikre et bredt boligudbud, som gør Nordhavn attraktiv for mange familietyper, siger administrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Kursus afholdes d. 1. oktober 2020.

Århusgadekvarteret er planlagt, før man kunne stille krav i lokalplaner om almene boliger, men målet er, at 25 procent af boligerne i fremtidige etaper af Nordhavn skal være almene. Derfor er Orienten det første af en række almene boligbyggerier i bydelen Nordhavn.

Orienten opføres af Domea. Byggeriet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med tegnestuen KHS, og JCN Bolig overtog omkring årsskiftet 2018/19 projektet efter Daurehøj Erhvervbyg, der gik konkurs i december 2018.

- Vi er pavestolte over at bygge de første almene boliger i Københavns Nordhavn – både fordi vores beboere får nogle attraktive og spændende lejligheder i et boligbyggeri med tydelige arkitektoniske kvaliteter, men også fordi Orienten kommer til at gøre en forskel for bydelen. Vi bringer noget liv og mangfoldighed ind i Nordhavnen, som kommer hele området til gode, siger formand for Boligselskabet Domea København Villy Brejning.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

Ifølge et dokument fra Københavns Kommune har familieboligerne haft en anskaffelsessum på knap 225 millioner kr., ungdomsboligerne har haft en anskaffelsessum på 11 millioner kr., og de 24 servicelovsboliger opføres inden for en anlægsramme på 40 millioner kr.

De almene familieboliger i Orienten er 65-115 kvm, og huslejen bliver 6.500-11.200 kr. om måneden eksklusiv forbrug. De almene ungdomsboliger er 45-49 kvm, og huslejen bliver 4.100-4.500 kr. om måneden eksklusiv forbrug. Ungdomsboligerne har eget køkken og bad.

De 24 servicelovsboliger er bygget til borgere med handicap og sindslidelse. Boligerne er 35-40 kcm med tilhørende fælles- og servicearealer. Huslejen tilpasses den enkelte lejer. De er ejet af Københavns Kommune, og lejerne forventes at flytte ind efter den 1. marts 2020.

Som en del af projektet indgår 11 erhvervslejemål, der er ejet af By & Havn.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.