Aarhus Kommune vil i 2016-2019 sikre 1.600 nye, almene familieboliger i kommunen. Ved budgetforliget 2016-2019 afsatte byrådet 232 millioner kr. til byggerierne. Boligerne skal bygges over hele kommune ikke mindst i områder, hvor der i dag er få almene familieboliger. Kommunen har netop udpeget AL2Bolig som vinder af konkurrence om at bygge 55 nye almene boliger i Lauritshøj i Skødstrup.

Aarhus Kommune har netop afsluttet en arkitektkonkurrence om 55 nye almene boliger i Skødstrup. Vinderen er AL2Bolig med et projekt tegnet af We Architecture i samarbejde med JWH arkitekter og By Munch. De 55 nye boliger er familieboliger og skal bidrage til initiativet ”Hjem til Aarhus”, som har som mål, at der i årene 2016-2019 gives tilsagn til i alt 1.600 boligforeningsboliger til familier.

- Vi skal skabe en mangfoldig by med gode boliger for alle, og med de 55 nye boliger i Lauritshøj tager vi endnu et skridt mod at realisere vores mål. Projektet viser samtidig den høje arkitektoniske kvalitet, vi ser i det almene byggeri i dag, og jeg glæder mig til at se det færdige byggeri, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

NB! Jylland: Byggeri af boliger til dem over 60 år. Konferencen afholdes d. 23. november 2017.

Bebyggelsen har form af kædehuse/rækkehuse i 1-2 plan med opholds-områder i flere niveauer, som rettes mod de landskabelige kvaliteter og giver panoramaudsigt. I bedømmelsen er der lagt væk på vinderteamets fortolkning af idéen om en grøn forstadsplantage, hvor landskab, fællesskab og boligens egenskab kombineres. Projektet fremhæves blandt andet for sit visionære fællesrum og sin balance mellem intimitet og kollektivitet, der skaber rum for både mindre naboskaber og store fællesskaber.

- I AL2bolig glæder vi os over, at vi kan bidrage med endnu en arkitektonisk smuk og velfungerende almen boligafdeling i Aarhus. Vi har valgt at udnytte det skrånende, så alle boliger får mest mulig udsigt, mens vi midt i bebyggelsen opfører et dynamisk fælleshus med tilhørende fællesareal, som bliver rammen om et stærkt fællesskab for beboerne, siger formand for AL2Bolig Allan Werge.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

I konkurrencen har man for første gang taget udgangspunkt i den nye ”Kvalitetsguide til alment nybyggeri”, som Teknik og Miljø udgav tidligere i år, og som skal være med til at sikre, at de mange almene boligbyggerier, der bliver opført de kommende år, får en høj standard og bidrager til byens positive udvikling.

Konkurrencen er gennemført som en indbudt konkurrence, hvor tre boligorganisationer var inviteret til at komme med bud på udnyttelsen af grunden i Lauritshøj til almene boliger. De tre boligorganisationer var Al2Bolig, Almenbo og Lejerbo.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS