Svenske Akelius har for 640 millioner kr. købt Domus Vista på Frederiksberg. Bygningen fra 1969 er med sine 29 etager og 102 meter Skandinaviens 3. højeste beboelsesejendom. Leimdörfer har været rådgiver på handlen.

Domus Vista på Frederiksberg er tegnet af arkitekt Ole Hagen og blev opført i 1969. Den 1. februar 2017 overtager svenske Akelius ejendommens 467 lejligheder fra PKA og Pensam for 640 millioner kr.

- Det glæder os, at vi har kunnet købe endnu en interessant ejendom i Hovedstadsområdet. Frederiksberg har en speciel atmosfære, der tiltrækker mange og bidrager til befolkningstilvæksten. Det resulterer i en lav risiko for tomgang, siger Akelius Chef for Skandinavien, Lars Lindfors.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

90 procent af Akelius Residential Property er ejet af Akelius Foundation, som er en almennyttig stiftelse. Akelius fokuserer på ejendomme i attraktive byer med kraftig vækst og opgraderingspotentiale.

Virksomheden ejer 50,000 lejligheder i Sverige, Tyskland, Frankrig, England, Canada og USA. 80 procent af lejlighederne ligger i storbyer som Berlin, London, Paris, Stockholm og New York. Akelius er Sveriges største markedsnoterede ejendomsselskab. Ejendomsporteføljen udgør en værdi på 60 milliarder kr.

Tidligere på året frasolgte KFI-Domus, som er ejet af KFI Erhvervsdrivende Fond, 6.300 kvm af Domus Vista i form af centerdelen på 1. sal, som tidligere blev anvendt som plejehjem. TK Development købte de 6.300 kvm med henblik på at udvikle og opføre 127 ungdomsboliger. KFI, der fortsat ejer centerdelens stueetage, vil samtidig med omdannelsen af ejendommens 1. sal udvikle erhvervsarealerne i stueetagen, hvor der etableres attraktive og tidssvarende erhvervslejemål.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS