Agat Ejendomme kommer ud af de første 3 kvartaler af 2019 med et underskud på 24 millioner kr., men selskabet forventer fortsat et resultat på 0-10 millioner kr. for hele året.

Agat Ejendomme har i de første 3 kvartaler af 2019 fået et underskud på 24 millioner kr. mod 21 millioner kr. i samme periode i 2018. Resultatet i 3. kvartal er positivt med et plus på 1,5 millioner kr., og forventningen om et resultat på 0-10 millioner kr. for regnskabsåret 2019/20 fastholdes.

"Med et væsentligt reduceret og fortsat faldende omkostningsniveau samt et forventet stabilt afkast på ejendomsporteføljen er der skabt betydeligt bedre forudsætninger for i de kommende år at realisere en positiv indtjening i selskabet", skriver administrerende direktør Robert Andersen i ledelsesberetningen.

Balancen i selskabet udgjorde per 31. oktober 2019 knap 2 milliarder kr., og koncernens egenkapital udgjorde 720 millioner kr. mod DKK 755 millioner kr. per 31. januar 2019 og svarer til en soliditet på 36,1 procent.

Agat Ejendomme har efter regnskabsperiodens udløb solgt en parkeringskælder på Amerika Plads til Jeudan til en pris, der betegnes som tilfredsstillende. Parkeringskælderen har været ejet i et joint venture med By & Havn.

Konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 23. januar 2020.

Agat Ejendomme arbejder på fortsat optimering af driften af ejendomsporteføljen ved blandt andet at opnå en væsentligt billigere finansiering.

Koncernens shoppingcenter i Frederikssund, Sillebroen Shopping, er finansieret med et fastforrentet lån på 5 procent- Den nuværende finansiering på 480 millioner kr. forfalder til indfrielse i efteråret 2020 og er derfor i balancen per 31. oktober 2019 klassificeret som kortfristet gæld.

"Drøftelser om refinansiering er indledt med relevante långivende parter, og det er ledelsens målsætning og forventning at opnå en ændret belåning af dette center, så finansieringsomkostningerne i koncernen kan blive reduceret", lyder det i regnskabet.

Ringsted Outlet er desuden sat til salg, og "ledelsen ønsker at anvende provenuet fra salg af disse ejendomme til nedbringelse af gæld og til geninvestering i projekter og ejendomme med henblik på at ændre den segmentmæssige risikospredning i ejendomsporteføljen".


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS