AG Gruppen har købt en del af en eksisterende industribygning i den nu nedlagte Dalum Papirfabrik. Efter 15 år med hovedsæde på herregården Hollufgård sydøst for Odense har projektudvikleren besluttet at flytte hovedkontoret.

AG Gruppen har købt en ndustribygning i den nu nedlagte Dalum Papirfabrik af MT Højgaard, som udvikler området til en ny bydel med blandede boligtyper, butikker, kontorer, cafeer, åbne pladser og grønne områder med udsigt til Odense Å.

Beslutningen om at flytte virksomheden til netop Dalum Papirfabrik er ikke tilfældig.

- Dalum Papirfabrik var en af verdens bedste og største producenter af genbrugspapir, og den bæredygtige tankegang bliver videreført i vores nye domicil, som skal give plads til vækst og underbygge vores strategi som moderne projektudviklingsvirksomhed. Samtidig er det en beliggenhed med gode adgangsforhold for vores medarbejdere; tæt på Odense C og med gode tilkørselsforhold, udtaler Robin Feddern, administrerende direktør i AG Gruppen.

Renoveringen af det nye hovedkontor foretages under bæredygtigheds-certificeringen DGNB, hvor bygningen certificeres til Guld, samt den helt nye overbygning DGNB Hjerte, som i særlig grad prioriterer indeklimaet og brugskvaliteten af bygningen for de mennesker, der skal opholde sig i den.

Den overordnede arkitektoniske vision for projektet, som er udformet af arkitektfirmaet C.F. Møller, er at fremhæve bygningens historiske og industrielle afsæt, samtidig med der sættes optimale rammer for god komfort for medarbejderne og en bedre kontakt afdelingerne imellem.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

Kontoret bliver opført i 2 plan, hvor loftet på 1. sal vil være de eksisterende, shedtage, som bevares med indarbejdede, lydreducerende paneler. Generelt genbruges industriarkitekturens elementer så vidt muligt; herunder de eksisterende betonsøjler og storslåede hvælvinger, som vil skabe smukke indre højloftede rum, der giver rummene en helt særlig stemning og optimale arbejdsforhold.

Det nye kontor domicil er ikke AG Gruppens eneste projekt i hjembyen Odense. Projektudviklingskoncernen er for nylig gået i jorden med etape 2 af ejerboligprojektet Skt. Jørgens Engen, som består af i alt 44 nye byhuse i Odense C. Og helt centralt ved banegården og den kommende letbane er man i gang med renoveringen af Tigergården, som omdannes til 226 familie- og ungdomsboliger, som også bliver DGNB Guld certificeret

De 212 ungdomsboliger er netop solgt til investeringsselskabet Koncenton, som tidligere har købt flere boligprojekter af AG Gruppen; i blandt andet Hillerød og Høje Taastrup, og som altså nu har investereret i AG Gruppens nyeste boligprojekt i Odense.

- Vi har meget positive erfaringer fra de projekter, som vi tidligere har købt af AG Gruppen. Derfor er vi også utroligt glade for vores aftale omkring købet af Tigergården, der med en helt central placering i Odense, flotte arkitektoniske linjer og en bæredygtig profil passer rigtig godt ind i vores investeringsstrategi , udtaler Anders Bangsgaard, partner og ejendomsdirektør i Koncenton.

Udover de igangværende projekter rummer AG Gruppens pipeline i Odense for øjeblikket flere projekter; med mere end 350 boliger og erhvervslokaler.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS