For at give bedre mulighed for turismeerhvervet får 20 kystkommuner mulighed for at udlægge i alt 2.187 nye sommerhusgrunde.

Det er regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der står bag den nye politiske aftale, der samtidig sikrer mere sammenhængende naturområder, rent grundvand gennem bynær drikkevandsskov og mere urørt skov.

- Jeg er rigtig glad for, at vi endelig fik aftalen om nye sommerhusområder på plads. Den har været længe undervejs og vil styrke det dansk turisme. Vi giver tilladelse til 2.200 nye sommerhuse. Blandt andre Ringkøbing-Skjern Kommune, der nu kan komme videre med deres ambitiøse projekt med en feriepark ved Søndervig, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov.

Nye sommerhusområder og statslig skovrejsning
Sommerhusområder er et vigtigt omdrejningspunkt for turismen uden for de store byer. De er med til at understøtte butikslivet og skabe liv og arbejdspladser i hele landet.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

Den nye politiske aftale, der følger op på aftalen om Danmark i bedre balance fra 2016, imødekommer ønsker om nye sommerhusområder fra 20 af landets i alt 78 kystkommuner og giver mulighed for at udlægge 2.178 nye sommerhusgrunde i kystnærhedszonen. Samtidig sker der tilbageførsel af i alt 1.437 ubebyggede sommerhusgrunde.

Aftalen indebærer desuden en styrkelse af naturen i forbindelse med Grønt Danmarkskort, yderligere midler til statslig skovrejsning, så der samlet kan etableres yderligere 1,5 millioner kvm bynær drikkevandsskov og midler til mindst 350.000 kvm urørt skov på private arealer.

Med aftalen sætter regeringen desuden gang i en ny ansøgningsrunde for udlæg og omplacering af kystnære sommerhusområder med frist for kommunernes ansøgninger 1. december 2019.

Fordeling af sommerhusgrunde


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter