Den fleksible indervæg har potentiale til at reducere CO2-omkostningen i både nye og eksisterende bygninger, og giver nye muligheder for fleksibilitet i driften af fremtidens kontorbyggerier.

Aart Architects har sammen med Aarhus Kommune, Boligforeningen Århus Omegn, MOE og med støtte fra Realdania udviklet en modulær og biobaseret indervæg, som gør det muligt at opføre, drifte og indrette bygninger mere klimavenligt.

Indervæggen er opbygget af moduler, der kan sættes sammen og skilles ad igen uden at materialerne skal udskiftes eller skrues fra hinanden.

- Med vores nye indervæg har vi skabt et innovativt og klimavenligt alternativ til den traditionelle gipsvæg. Med sit modulære og biobaserede design opfylder indervæggen fremtidens krav om bæredygtige materialer og større fleksibilitet. Desuden er væggen ikke udelukkende relevant for nybyggeri generelt, men kan også bruges i de eksisterende bygninger, vi har og skal blive ved med at bruge i fremtiden, lyder det fra Stephanie Carr, bæredygtighedsansvarlig i Aart.

Derudover er 97 procent af indervæggen, målt i vægt, konstrueret af biobaserede materialer, som binder CO2 i konstruktionen. Kombinationen af modularitet og biobaserede materialer har ifølge Stephanie Carr potentiale til at skabe store CO2-besparelser i driften af fremtidens kontorbyggerier.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 11. januar 2023.

- Vi ser et stort potentiale for at videreudvikle indervæggen, og ønsker at invitere andre arkitekter, konstruktører, ingeniører og andre aktører i byggebranchen til at tage del i den videre udvikling. Derfor har vi valgt at dele den viden og erfaring, vi har erhvervet os i jagten på en bæredygtig og flytbar indervæg, med et white paper, der beskriver væggens opbygning og effekter, forklarer Stephanie Carr.

Projektet er støttet af Realdania med deres indsats ”Sammen om bæredygtigt byggeri’, hvor 28 kommunale byggeprojekter i hele landet har fået tildelt midler til udvikle og realisere nye løsninger, som vil skubbe den danske byggebranche i en mere bæredygtig retning.

Indervæggen er blevet testet for lydtransmitterende egenskaber, hvor resultaterne viser, at den overholder BR-krav mellem kontorer med lignende funktioner. MOE har laboratorietestet væggen på DTU til en luftlydsreduktion på 43 dB.

Indervæggen blev vist frem for første gang til dette års Building Green-konference i Aarhus, som fandt sted den 15. og 16. juni på Centralværkstedet.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter